Afbeelding
Foto:

Afvalestafette en Landelijke Opschoondag succesvol

Algemeen

ARNHEM - Afgelopen week stond in het teken van de strijd tegen zwerfafval. Gedurende vijf dagen ging Natuurcentrum Arnhem met ruim 3300 leerlingen van 25 verschillende basisscholen aan de slag met de Afvalestafette. De kinderen kregen gastlessen over hoe de natuur met haar afval omgaat, waarna ze de handen uit de mouwen staken om Arnhem vrij te maken van zwerfafval.

Gedurende de week liepen ook de KinderWijkTeams door de wijken met hun educatieve project en op woensdag was de jaarlijkse samenwerking met Rijnstad Jeugdwerk. Die activiteiten op 11 locaties was een groot succes. De hele week liepen ook medewerkers van bedrijven zoals Van Wijnen, Kuiper Bouw, Jumbo en Tennet een zwerfafvalronde.

Opschoondag

Op zaterdag 23 maart met de Landelijke Opschoondag was het de beurt aan de groepen in de wijken zoals De Laar Schoon, Circulair Spijkerkwartier, Elderveld Schoon, Klarendal Schoon en de verschillende groepen van Heel Arnhem Schoon. Maar ook scoutinggroepen hebben een steentje bijgedragen. Al met al hebben 34 verschillende groepen meegedaan met deze actie.

Hoeveel afval exact is opgeruimd is niet precies te zeggen maar opnieuw is in Arnhem een flinke hoeveelheid zwerfafval uit de openbare ruimte verdwenen. Door de invoering van statiegeld op plastic flesjes en nu ook op blikjes is de hoeveelheid zwerfafval merkbaar minder geworden.

Wil jij nu zelf ook wat doen aan het verminderen van het zwerfafval? Stuur dan een mailtje naar: heelarnhemschoon@hotmail.com

Afbeelding
Afbeelding