Pak eens wat vaker de fiets!
Pak eens wat vaker de fiets! Foto: Studio38c

Fiets je fit met de lente FietsChallenge

Algemeen

ARNHEM - Het programma A12 Slim Reizen organiseert de vierde editie van de FietsChallenge Liemers & Arnhem. Het doel: bewoners uit De Liemers en Arnhem stimuleren om de fiets te omarmen als een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor de auto. 

Deze keer is er een lente-editie, die loopt van de start van de astronomische lente op woensdag 20 maart tot en met woensdag 19 juni. Iedereen kan meefietsen voor een goed doel, persoonlijke gezondheid of besparing op benzinekosten. Deelname is gratis, en aanmelden kan via www.fietschallengea12.nl.

“De lente biedt een perfect moment voor een frisse start, met betere weersomstandigheden en een verhoogde motivatie om de fiets te pakken”, vertelt Sandra Faessen, projectmanager A12 Slim Reizen. 

“Of je nu een doorgewinterde fietser bent, een enthousiaste recreatieve fietser of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om actief te worden, de FietsChallenge is er voor iedereen.”

“In 2023 namen 757 inwoners uit de regio deel. Zij fietsten 230.281 kilometers. Met deze lente-editie hopen we meer deelnemers te activeren voor meer gefietste kilometers en een grotere impact op het verminderen van de verkeersdruk op de A12 en gemeentelijke en provinciale wegen in het gebied.” Deelname is gratis. 

Met de fietsapp wordt bijgehouden hoeveel kilometers je fietst, en de verzamelde punten worden omgezet in een donatie aan goede doelen naar keuze. Fietsen tijdens de spits levert dubbele punten op. Deelnemers kunnen ook persoonlijke uitdagingen aangaan en maandelijks prijzen winnen.

Over A12 Slim Reizen

De FietsChallenge A12 wordt georganiseerd door het programma A12 Slim Reizen. In dit programma werken het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen uit de A12-regio samen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Dit doen zij door reizigers en bedrijven te stimuleren om anders te reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens. 

Het project A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.

Afbeelding