Alle vier teams bij elkaar.
Alle vier teams bij elkaar. Foto: BECA2000

Alle jeugdteams bij BECA2000 kampioen

Algemeen

ARNHEM - Badmintonclub BECA2000 viert feest. Voor het eerst kwamen vier jeugdteams uit in de competitie. Vijftien wedstrijden lang probeerden de badmintonners uit Arnhem beter te zijn dan alle andere teams uit de omgeving Arnhem, Drenthe, Overijssel en Utrecht. En dat is alle teams gelukt.

Jeugdcommissielid Peggy: “We hebben een heel diverse club kinderen. Trainers Lian Hendriksen en Luuk Oostrik weten hen met hun enthousiasme te binden. Tel daarbij een stel betrokken ouders op en de kinderen groeien enorm in het beoefenen van de sport. We hebben momenteel maar liefst 50 jeugdleden, bijna eenderde van de club. En dat zonder reclame te maken. Kinderen voelen zich veilig en hebben plezier. Een basis om te groeien in het spelletje en als persoon.”

Het eerste jeugdteam speelt volgend seizoen bij de senioren. Zij zijn de jeugd ontgroeid. “Het mooie bij BECA2000 is dat de oudere jeugd weer helpt bij de jonkies. De andere drie teams gaan door en er staan ook weer nieuwe teams op de planning voor de competitie van volgend seizoen. Of we weer gaan voor kampioenschap? Altijd leuk, maar dat is niet het doel. Leren verliezen, doorzetten, samen een team vormen, sportiviteit naar tegenstanders: dat is wat we de kinderen willen meegeven. Maar een feestje zo nu en dan is natuurlijk geweldig.” 

www.beca2000.nl

J1: Bob, Stijn, Giel, Emma en Marie, (Mark ontbreekt op de foto).
J2: Jurre, Milan, Kasper, Julea, Jill.
J3: Casper, Gabriël, Michaël, Tim.
J4: Sam, Yong, Abel.
Lekkers voor alle jeugdspelers