Afbeelding
Foto: Bart Grietens

Studenten Dance Artist presenteren ‘Professional Creations ‘24’

Algemeen

ARNHEM - ArtEZ Arnhem presenteert ‘Professional Creations ‘24’. Het is de eindvoorstelling van studenten van de opleiding Dance Artist. Zij brengen een programma met dynamische en poëtische werken van de internationale choreografen Miguel Altunaga, Mercedes Pedroche en Faizah Grootens en laten een solo en duet zien. 

Na de voorstellingen op ArtEZ waarin werk in première gaat voor alle drie de jaarlagen gaat de voorstelling ‘Professional Creations ’24’ officieel in première op donderdag 11 april in Theater Musis in Arnhem met de derdejaars. De tournee die volgt, is het laatste avontuur van deze studenten voordat zij als stagiaires het internationale werkveld ingaan als vierdejaars. 

Tickets via artez.nl/agenda en via www.musisenstadstheater.nl.

Internationale choreografen 

Miguel Altunaga uit Cuba begon zijn carrière bij het beroemde dansgezelschap Danza Contemporanea. Vervolgens vertrok hij naar Europa en danste onder andere bij Rambert Dance Company in Londen, Akram Kahn en Hofesch Shechter. Sinds enkele jaren ontwikkelt hij zichzelf ook als choreograaf en neemt verschillende (Afro-)Cubaanse danstechnieken als uitgangspunt voor zijn eigentijdse werk, o.a. voor Carlos Acosta, Holland Dance Festival en the Place.

Faizah Grootens, geboren en getogen op Curaçao, laat kwetsbaarheid, temperament en vloeiende circulaire bewegingen zien in haar hedendaagse choreografieën, die haar Creoolse lichaamstaal weerspiegelen. Als afgestudeerde van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en het Instituto Superior de Arte in Havana, heeft zij internationaal samengewerkt met verschillende instellingen en festivals. Haar werken zijn gepresenteerd in theaters in Europa, Cuba, Mexico, New York, Curaçao en Aruba. In 2023 ontving zij de Leo Spreksel Award.

Mercedes Pedroche uit Spanje creëert interdisciplinaire projecten, waarbij ze kunst inzet als middel voor reflectie en sociale transformatie. Haar scenische taal beweegt zich in een gebied zonder grenzen tussen dans en theater, waar realiteit fictie wordt en de toeschouwer een actieve deelnemer.

Afbeelding