Hanneke en Sonja in gesprek met Arnhemse bewoners.
Hanneke en Sonja in gesprek met Arnhemse bewoners. Foto: Zefanja Hoogers

Stadskracht Arnhem maakt idee werkelijkheid: ‘Samen maken we Arnhem mooier’

Algemeen

ARNHEM - Van een buurttuin in Presikhaaf en een talentendag in St. Marten tot een reïntegratie-café op de Geitenkamp. Het begon allemaal met een goed idee. En werd mede mogelijk gemaakt door Stadskracht Arnhem. Heb jij ook een goed idee om je straat, wijk of buurt mooier te maken? Dan helpen de adviseurs en ideeënmakelaars van Stadskracht Arnhem je graag!

“Het kan best lastig zijn”, weet ideeënmakelaar Hanneke de Jong. “Stel: je hebt een tof idee voor je eigen straat, wijk of stad. Maar hoe pak je dat dan aan? Waar begin je? Gelukkig sta je er dan niet alleen voor. Bij Stadskracht Arnhem kunnen we je verder helpen. Wij staan open voor alle ideeën die de stad leuker, fijner, mooier of socialer maken.”

Stadskracht Arnhem is er voor álle Arnhemmers. “Het gaat erom dat jij een idee hebt en dat je je hiervoor wilt inzetten. We gaan jouw idee niet uitvoeren of overnemen. Maar we kunnen wel de juiste vragen stellen, je ondersteunen en met je meedenken.”

“Ook weten we precies waar je moet zijn voor bijvoorbeeld bepaalde subsidies of geldpotjes. En we hebben een groot netwerk, waar je zeker iets aan hebt.” Over de kosten hoef je je geen zorgen te maken. “Wij vragen geen geld”, vertelt Hanneke. “De gemeente financiert ons. Daardoor zijn we er voor álle inwoners met een goed idee.” 

“Maar we helpen ook vrijwilligersorganisaties met praktische zaken, zoals de financiële administratie of de communicatie. Dus je kunt ook bij ons terecht als jouw idee verder groeit. Kortom, schakel ons in als je iets wil in Arnhem. Dan maken we samen de stad mooier!” 

Meer weten? Ga dan naar de website www.stadskrachtarnhem.nl.