Amanda van der Veer.
Amanda van der Veer. Foto: Amanda v.d. Veer

Arnhems Fanfare Orkest heeft een nieuwe dirigent

Algemeen

ARNHEM - Het Arnhems Fanfare Orkest (AFO) heeft in de persoon van Amanda van der Veer een nieuwe dirigent.

Van der Veer begon op zesjarige leeftijd haar muzikale loopbaan op de blokfluit, werd lid van muziekvereniging Leeuwenstein in Heinenoord (tegenwoordig B.F.O. Da Capo) en kreeg haar eerste lessen op de altsaxofoon. Ze stroomde al snel door naar de fanfare en na een paar jaar stapte ze over op de sopraansaxofoon. 

Naast haar vaste orkest B.F.O. da Capo heeft ze meegewerkt aan verschillende projecten en studeerde in 2017 af voor de basisopleiding HaFaBra-directie. Ze ging al tijdens haar studie aan de slag bij (project)orkesten. Na haar verhuizing naar Dieren is zij naast haar vaste baan aan de slag gegaan als saxofoondocent bij St. Jan in Keijenborg. Sinds september 2019 heeft zij het opleidingsorkest van muziekvereniging Wilhelmina uit Spankeren onder haar hoede en valt regelmatig in bij andere orkesten. 

Een keer een repetitie van AFO bijwonen om te kijken of het iets voor u is? Kom eens op donderdag naar de repetitie in Quattro Musica aan de Roggeveenhof 60 in Arnhem van 19.45 tot 22.00 uur.