Afbeelding
Foto: Vitesse

Vitesse snakt ‘Juust Nu’ naar support

Algemeen

ARNHEM - Na de bekerwinst en Europese affiches tegen ploegen als AS Roma, Rapid Wien en Tottenham Hotspur ziet de wereld er op dit moment compleet anders uit bij Vitesse. De ploeg bungelt onderaan in de Eredivisie, is al lange tijd verwikkeld in een overnameproces en doet er alles aan om te overleven. Voor clubiconen, medewerkers en supporters het uitgelezen moment om een oproep te doen aan een ieder die de club lief heeft: ‘Juust Nu’ is support keihard nodig. 

Met die woorden heeft Vitesse samen met veel betrokken Vitessenaren een campagne ingeluid richting de tweede seizoenshelft. Ook in de eerste seizoenshelft lieten veel supporters zich al van hun beste kant zien. Met volle uitvakken en aanhoudende ondersteuning, ondanks de sportieve resultaten. Juist daar ligt de kracht voor nieuw succes, is de overtuiging op Papendal en in GelreDome. 

In een clubvideo komen onder meer Gouden Vitessenaren Jan Snellenburg en Cor Guijt aan het woord. Naast hen ook verschillende spelers, medewerkers en supporters. Het rekest is duidelijk: kom na de winterstop naar GelreDome met een halve seizoenkaart voor de broodnodige support. Wie snel bestelt krijgt de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen (donderdag 21 december, 20.00 uur) cadeau.

Vitesse start in januari ook al direct met twee mooie affiches: Vitesse vs FC Utrecht (zondag 14 januari, 14.30 uur) en Vitesse vs Feyenoord (zondag 21 januari, 14.30 uur). Verder neemt Vitesse het de tweede seizoenshelft in GelreDome op tegen Go Ahead Eagles, FC Volendam, FC Twente, Almere City, Sparta Rotterdam, NEC, Fortuna Sittard en Ajax.

Vitesse, met de oprichting in 1892 de een-na-oudste Eredivisieclub, heeft in haar lange geschiedenis al veel stormen doorstaan. In het seizoen 2010-2011 bevond de club zich eveneens in een benarde sportieve situatie. De club eindigde uiteindelijk als vijftiende en op basis van doelsaldo bleef de ploeg van in eerste instantie clubicoon Theo Bos en later Albert Ferrer nacompetitie bespaard. Ondanks de sportieve resultaten zaten er ook toen, net als nu, wekelijks zo’n 15.000 supporters in het stadion.

De club besluit in een bericht aan haar achterban: “We moeten strijden voor ieder punt. Maar, Juust Nu, komt de essentie van clubliefde naar boven. Ondanks alles wat er gebeurt, zowel binnen- als buiten de lijnen, blijft ons geel-swerte hert kloppen. Heel Ernem schreeuwt Vitesse naar ‘veure’. Week in, week uit. Thuis en uit. Supporters, personeelsleden, Vitessenaren, spelers en vrijwilligers: Juust Nu staan zij achter onze club, in goede en in slechte tijden. Jij ook?”