Scène uit DEEG.
Scène uit DEEG. Foto: Ruben Nachtergaele

Voorstelling DEEG: overleven in de leegte

Algemeen

ARNHEM - In Theater a/d Rijn aan het Bartok Park in Arnhem is donderdag 14 december van 20.00 tot 21.00 uur DEEG te zien van Jef van Gestel en Peter Vandemeulebroecke

In een nagenoeg lege wereld staan twee mannen, met een paar dingen die niet veel meer zijn dan wat ze zijn: een emmer, meel, een tak, een stoel, een tuinslang. Apocalyptische, futuristische, ritualistische, komische, kosmische en prehistorische beelden ontstaan. Twee mannen die van niets, iets proberen te maken. DEEG laat de mens zien, die zijn redding vindt in creativiteit, om te overleven in de leegte.

DEEG is een nieuwe beeldende creatie van Peter en Jef op het snijvlak tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater. De voorstelling staat of valt niet bij één bepaalde interpretatie en daagt het publiek uit. Het is een caleidoscopische beeldenmachine over hoe de mens voortdurend zijn wereld probeert vorm te geven. Ook deze keer werken de heren nauw samen met theatermaker Harm van Geel die de regie voor zijn rekening neemt.

*Het meel dat in de voorstelling wordt gebruikt is een restproduct en is niet voor menselijke consumptie bestemd.