Wim van Harten (links) en burgemeester Ahmed Marcouch.
Wim van Harten (links) en burgemeester Ahmed Marcouch. Foto: John Voermans

Koninklijke Onderscheiding voor Wim van Harten

Algemeen

ARNHEM - “Je hebt de wereld een beetje beter gemaakt.” Die mooie woorden sprak burgemeester Marcouch van Arnhem bij het afscheid van Wim van Harten als bestuursvoorzitter van Rijnstate. De Arnhemse burgemeester overhandigde Van Harten een Koninklijke Onderscheiding. Hij reikte hem de versierselen uit die horen bij de Officier in de Orde van Oranje Nassau.  

Marcouch memoreerde in zijn toespraak de impact van corona op de samenleving in Arnhem en omgeving. Ook stond hij stil bij de onlangs geopende vestiging van Rijnstate in Elst, het eerste energie-neutrale ziekenhuis in Europa. Daarnaast was er aandacht voor de positie van de Cliëntenraad binnen Rijnstate en stond Marcouch stil bij de komst van een Huisartsenpost in het Arnhemse ziekenhuis.  

Wim van Harten was zichtbaar blij met de onderscheiding. Het was een van de hoogtepunten tijdens zijn afscheid als voorzitter. Van Harten blijft onderzoeksleider bij het Nederlands Kanker Instituut en hoogleraar aan de Universiteit Twente.  

Wim van Harten wordt per 1 januari opgevolgd door Geraline Leusink. Zij is nu lid van de Raad van Bestuur van bij het Maastricht Universitair Medisch Centrum.          

Voor meer informatie: www.rijnstate.nl