Gemeente Arnhem krijgt meer woningen en meer groen.
Gemeente Arnhem krijgt meer woningen en meer groen.

Bouw 180 woningen tussen Spijkerkwartier en Het Broek

Algemeen

ARNHEM - Er komen 180 nieuwe woningen tussen de Thorbeckestraat en Van Slingelandtstraat en een groene doorsteek tussen het Spijkerkwartier en Het Broek. 

De woningen en groene doorsteek worden gerealiseerd op de oude locatie ‘Thorbecke’ van het Rijn IJssel College. De school staat inmiddels leeg. Met de doorsteek wordt gezorgd dat de buurten beter met elkaar verbonden zijn en dat er meer groen wordt toegevoegd. Ook het aantal woningen is hard nodig. Tot 2040 moeten er nog 16.000 woningen worden gebouwd om tegemoet te komen aan alle Arnhemmers die een woning zoeken. Wethouder Cathelijne Bouwkamp: “Er zijn steeds meer Arnhemmers die door het woningtekort behoefte hebben aan een woning. We moeten ervoor zorgen dat we flink doorbouwen, dat zijn we aan de Arnhemmer verplicht.” 

Met de sloop van de oude ROC-locatie komt een einde aan het verval van de oude school. Het leegstaande pand droeg niet bij aan de leefbaarheid van de buurt. Juist het bouwen van betaalbare woningen met een groene omgeving (van 7% naar 24% groen) zorgt voor een prettigere plek. Het plan is dat de eerste woningen in het eerste half jaar van 2025 gebouwd worden.

  Cathelijne Bouwkamp, wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Klimaatadaptatie: “We moeten er ook voor zorgen dat wanneer we woningen bouwen, we ook de stad mooier maken en de buurt prettiger maken om te leven. Met meer groen, betere verbindingen tussen de buurten en mooie, nieuwe betaalbare woningen kunnen we dit voor elkaar krijgen.”