Ondernemers van de Drieslag, projectwethouder Mark Lauriks en raadsleden Giovanni Visser en Yildirim Usta (indieners amendement ‘Impuls voor De Drieslag’) bezig met de vlaggenstok voor het hijsen van de vlaggen met het nieuwe beeldmerk
Ondernemers van de Drieslag, projectwethouder Mark Lauriks en raadsleden Giovanni Visser en Yildirim Usta (indieners amendement ‘Impuls voor De Drieslag’) bezig met de vlaggenstok voor het hijsen van de vlaggen met het nieuwe beeldmerk Foto: gemeente Arnhem

Meer leefbaarheid en veiligheid in winkelgebied De Drieslag

Algemeen

ARNHEM - Meer groen, opgeknapte en geschilderde buitenruimte, camerabewaking voor winkeliers, feestverlichting en een nieuwe huisstijl voor winkelcentrum de Drieslag in Malburgen; de eerste resultaten van een speciaal plan voor het winkelgebied zijn inmiddels merkbaar voor bezoekers, bewoners, ondernemers en professionals. 

Onder aanvoering van een door de gemeente aangestelde Stadsmarinier is door gebruikers en betrokkenen van de Drieslag een set aan prioriteiten vastgesteld die samen worden opgepakt.  

Groot aantal verbeteringen 

Een kernteam van wijkagenten, handhavers en gemeente heeft al een groot aantal van deze acties ingezet: bekende overlastgevers worden aangesproken, verloederde plekken zijn aangepakt en er zijn controles uitgevoerd bij kwetsbare panden. Ook is een regelmatig overleg met ondernemers gestart en zijn bewoners zich aan het organiseren als bewonersgroep. 

Daarnaast zijn prullenbakken en blinde muren van het winkelcentrum voorzien van kunst, is er groen en feestverlichting toegevoegd en hebben de winkeliers weer een werkende camerabewaking. De komende tijd wordt ook gewerkt aan muziek op de Drieslag, het verder aanpakken van overlast en de voorbereiding van grote ingrepen in de openbare ruimte. 

Stijgende lijn 

Samen met raadsleden en ondernemers van het winkelcentrum plaatste Mark Lauriks, Wethouder Leefbare Wijken en projectwethouder voor de Drieslag, nieuwe opgeknapte vlaggenmasten. Hierin hesen zij vlaggen met het nieuwe beeldmerk van het winkelcentrum.  

Wethouder Mark Lauriks: “Malburgen verdient een gezellig, opgeruimd en leefbaar winkelcentrum in het hart van de wijk. Het is indrukwekkend om te zien dat in korte tijd al een boel geregeld is: het winkelcentrum is schoner, groener en bewoners en bedrijven slaan de handen ineen. Mooi dat de aangestelde Stadsmarinier na zijn werk in de Steenstraat nu ook hier van toegevoegde waarde is. Het hijsen van de mooie nieuwe vlaggen zie ik dan ook als een symbool voor de stijgende lijn die is ingezet op de Drieslag.” 

Nationaal Programma Arnhem-Oost 

Malburgen is een van de wijken die onderdeel is van het Nationaal Programma Arnhem-Oost. De impulsen voor winkelcentrum de Drieslag maken onderdeel uit van de uitvoering van de ambities van het Nationaal Programma. 

 

Aangebrachte kunst in de Drieslag.