De winnende teams.
De winnende teams. Foto: Ben Gal Fotografie

Studenten geven vorm aan de toekomst van Arnhem

Algemeen

ARNHEM - Arnhem Studiestad, een samenwerking tussen Arnhemse onderwijsinstellingen en gemeente Arnhem, kijkt tevreden terug op de driedaagse Student City Challenge van eind november. Studenten werden uitgedaagd om creatieve oplossingen te bedenken voor vraagstukken zoals het tekort aan studentenhuisvesting, schone energie en het ontdekken van hotspots in de stad.

In het Auditorium van Rozet in Arnhem vond de finale plaats. Tien multidisciplinaire studentenploegen presenteerden in een pitch van drie minuten hun idee voor één van de drie challenges van de stad Arnhem. Een vierkoppige jury kwam tot de volgende top drie.

De groene broekies (1e prijs): een revolutionaire manier om duurzame studentenhuisvesting op daken van bedrijfspanden te plaatsen in Het Broek. Opdrachtgever: Jan van Dellen van The Economic Board.

De padvinders (2e prijs): een Zintuigenpad door het centrum van Arnhem om met geur, tast en geluid de hotspots van Arnhem te ontdekken voor nieuwe bezoekers. Er was zelfs een optie met ‘glow-in-the-dark’-tegels, zodat je ’s nachts je weg kunt vinden. Opdrachtgever: Robby Bakker van Platform Binnenstad Arnhem.

Meet and Green – The Energy Club (3e prijs): een Sportgym voor de Spijkerbuurt, waarin de opgewekte energie van de sporters direct benut kan worden door de bewoners. Opdrachtgever: Patrick Hoogenbosch van De Blauwe Wijkeconomie Spijkerkwartier.

Er deed een mix van 50 studenten (Nederlands, Grieks, Indiaas) mee van Bouwkunde, Business Innovation en Social work van de HAN, Management van de Leefomgeving en International Agribusiness van HVHL en de Laboratorium opleiding van MBO Rijn IJssel. Een filmploeg van MBO Rijn IJssel maakt een videoverslag met beelden van binnen en buiten Rozet.

De teams die in de prijzen zijn gevallen, hebben een fikse geldprijs ontvangen en krijgen een vervolgafspraak bij de opdrachtgever. De eerste prijswinnaars gaan hun oplossing presenteren aan de leden van The Economic Board.

De resultaten en een terugblik zijn binnenkort te vinden op www.arnhemstudiestad.nl