Aan de slag!
Aan de slag! Foto: Kinderwijkteam

Het KinderWijkTeam zoekt begeleiders

Algemeen

ARNHEM - Het KinderWijkTeam zoekt begeleiders voor kinderen van het AZC. Heb jij affiniteit met kinderen? Loop je graag buiten en wil je een bijdrage leveren aan een schonere leefomgeving? Kom dan elke maandagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur helpen op AZC Groningensingel.

Op het AZC aan de Groningersingel wonen veel kinderen. Iedere maandagmiddag gaan vrijwilligers van het KinderWijkTeam met deze kinderen op pad. Ze leren spelenderwijs hun wijk beter kennen terwijl ze het zwerfafval op straat opruimen met knijpers. Het team is nu op zoek naar extra begeleiders.

Je werkt met kinderen dus een Verklaring Omtrent Gedrag is noodzakelijk. Deze wordt voor je aangevraagd door de organisatie. Daarnaast is het belangrijk dat je de kinderen iets wilt bijbrengen. Die kinderen komen uit verschillende landen dus het is ook belangrijk om ze te helpen de taal te leren.

Het KinderWijkTeam is een educatief project voor kinderen van 7 t/m 12 jaar rondom het thema natuur, milieu en zwerfafval. De kinderen komen wekelijks bij elkaar in het wijkcentrum, de school of het M.F.C. in hun wijk om samen de handen uit de mouwen te steken voor een schone leefomgeving. Gewapend met knijpers en vuilniszakken trekken ze de wijk in om zwerfvuil op te ruimen. 

Na 10 weken gaan we met zijn allen op beloningsuitje naar Burgers’ Zoo, Het Openluchtmuseum of Het Watermuseum.

Loop jij op maandagmiddag met ons mee? Neem contact op met Mike Hoose, (06) 44449851 of via info@hetkinderwijkteam.nl.

Meer informatie over andere vrijwilligersvacatures zie je op: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl. Daar vindt u o.a. een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving.