Vrouwen planten bomen in Arnhemse parken

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - De vrouwen van Soroptimistclub Arnhem-Oost hebben er voor gekozen een regionaal tintje toe te voegen aan het project 100x Trees4Life (www.soroptimist.nl) waardoor niet alleen in Ghana bomen aangeplant worden maar ook in de gemeente Arnhem. Eén van de bomen wordt donderdag 30 november rond 13.30 uur feestelijk gepland door wethouder Van der Wel in Park Westerveld. In november worden ook nog andere bomen gepland. 

De stad Arnhem krijgt van Soroptimistclub Arnhem-Oost acht bomen en wel in Park Klarenbeek, Park Sacre Coeur, Park Presikhaaf, Museumpark, Park Meinerswijk, Park Westerveld, Boomgaard Elden en Park Immerloo.

“Het idee achter deze bomenplantactie komt voort uit project Trees4Life en dat wordt gekoppeld aan herinneringen aan negen actieve vrouwen die tijdens hun lidmaatschap van de Soroptimistclub zijn overleden en in hun leven van betekenis waren voor Arnhem en omgeving. Hun namen waren Eveline (Flien), Riet, Fried, Maaike, Ank, Marta, Els en Tineke. Voor Pien werd eerder al op Larenstein in Velp een boom gepland.”