Burgemeester Marcouch hangt in de touwen om zijn stem uit te brengen. Hij kleurt een vakje rood op een groot spandoek dat hangt aan de Eusebiuskerk.
Burgemeester Marcouch hangt in de touwen om zijn stem uit te brengen. Hij kleurt een vakje rood op een groot spandoek dat hangt aan de Eusebiuskerk. Foto: Adelaar fotografie

Abseiler Marcouch kleurt stembiljet rood

Algemeen

ARNHEM - Grote verbazing op de zaterdagmarkt. Wie hangt daar in de touwen aan de Eusebiuskerk om dat stembiljet rood te kleuren? “Dat is onze burgemeester!”, roepen de mensen elkaar toe met een mengeling van bewondering, trots en vrees. Nee, dit is geen stunt om op hem te stemmen, hij is helemaal niet verkiesbaar. Dit gaat om aandacht te vragen voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. En dat wat wij daarvoor moeten doen: onze stem uitbrengen op woensdag 22 november.

Ligt uw stempas al klaar? Kwijt? Dan last minute snel een nieuwe aanvragen. Kunt u wel op 22 november? Het is de enige dag, immers. Anders: volmacht regelen. De klok telt af naar 22 november, elke avond geprojecteerd op het stadhuis. Oefenen? Kom naar het stadhuis, daar staat in kantoortijden een proefstembureau opgesteld, compleet met bemensing op aanvraag, stembiljet, volmachtopties, stemhokje en faciliteiten voor wie slecht ziet en andere ongemakken.

Marcouch bedankt de Arnhemmers die hem zaterdag moed kwamen inspreken: “Ik ben blij dat het echte stemmen op 22 november eenvoudiger is”, zegt hij stoer tegen SBS6 die zaterdag, terwijl hij zijn helm afdoet en zich losmaakt van de touwen: “Wij moeten gebruik maken van ons stemrecht, ik hoop dat dit besef nu wakker is.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Weer veilig op de grond.