Afbeelding
Foto: Reloved fotografie

Wijktheaterproject GEITenBULT keert terug in de Geitenkamp

Algemeen

ARNHEM - Stichting Kunst op de Bult organiseert dit jaar weer Herfsttheater GEITenBULT, het wijktheaterproject waarin wijkbewoners uit Geitenkamp e.o. theatervoorstellingen maken voor publiek binnen en buiten de wijk. 

In de negende editie van Herfsttheater GEITenBULT zijn ongeveer 60 wijkbewoners betrokken als acteur, danser, muzikant of vrijwilliger. Zij worden begeleid door professionele theatermakers. Het weekend van 17 t/m 19 november kan het publiek kiezen uit twee theaterroutes, ‘GEIT’ en ‘BULT,’ met elk vier bijzondere theatervoorstellingen vol suikerspin-roze kostuums, buitenaardse bezoekjes en verhalen uit de wijk.

Sociale verbinding

Sarah Goorhuis en Joris Christ vormen dit jaar het artistieke team. “Na de corona crisis merkten we dat er meer behoefte is aan sociale verbinding in de wijk. We hebben een lange tijd langs elkaar heen geleefd, wat de omgeving niet ten goede komt. En we merken dat onze vaste community door de crisis een flinke klap heeft gehad”, aldus Goorhuis. 

Christ vult aan: “Daarom leggen we weer de nadruk op sociale verbinding en dat we theater maken in de wijk. Dat doen we bijvoorbeeld door meer tijd te steken in persoonlijk contact, maar ook door samen kostuums, decor en muziek te maken. Het project gaat echt over meedoen en meemaken.”

Ook nieuw is dat het project dit jaar werkt met een pay-what-you-can-systeem, waarbij het publiek uit drie verschillende prijscategorieën kan kiezen: 8, 11 en 14 euro. 

Locatie vertrek/aankomst met Meet &Greet: MFC de Wetering aan de Bonte Wetering 89 in Arnhem. Vrijdag 17 en zaterdag 18 november november aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en zondag 19 november 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur). Tickets zijn te koop via www.kunst-op-de-bult.nl.

Meer info: www.facebook.com/kunstopdeBulttPlein  

www.instagram.com/kunstbult 

Afbeelding
Afbeelding
Voorstellingen van editie 2022
Afbeelding
Afbeelding