Fotograaf Erwin van Veldhuizen liep onlangs Phillip Cocu tegen het lijf. Inmiddels is Cocu geen trainer van Vitesse meer. (Foto: Erwin van Veldhuizen)
Fotograaf Erwin van Veldhuizen liep onlangs Phillip Cocu tegen het lijf. Inmiddels is Cocu geen trainer van Vitesse meer. (Foto: Erwin van Veldhuizen) Foto:

Vitesse en trainer Phillip Cocu uit elkaar

Algemeen

ARNHEM - Hoofdtrainer Phillip Cocu is per direct opgestapt. Dit besluit is door de 53-jarige Eindhovenaar zelf genomen, direct na de 1-3 thuisnederlaag van Vitesse tegen sc Heerenveen. Vitesse hoopt op korte termijn meer duidelijkheid te geven over de invulling van haar technische staf.

Phillip Cocu en Vitesse vonden elkaar iets meer dan een jaar geleden. De oud-voetballer van de Arnhemmers nam het stokje in september 2022 over van toenmalig hoofdtrainer Thomas Letsch, die vertrok naar VfL Bochum. 

Onder leiding van Cocu behaalden de Arnhemmers na een zeer moeizaam seizoen, toch nog een knappe tiende plek in de Eredivisie. 

Na de teleurstellende start van dit seizoen 2023/2024, met acht punten uit twaalf wedstrijden, heeft de trainer zijn conclusies getrokken. 

Recht uit het hart

Technisch directeur Benjamin Schmedes: “Direct na de wedstrijd heeft Phillip Cocu de spelersgroep en mij laten weten een stap terug te doen. Dit is een keuze in het belang van de club en recht uit het hart van Phillip. Dit typeert zijn clubgevoel eens te meer. Wij bedanken Phillip voor de afgelopen periode en wensen hem succes in zijn verdere loopbaan.”

Verandering nodig

Phillip Cocu: “Ik voelde dat het team verandering nodig had en daarom heb ik besloten om een stap terug te doen. Het belang van het team staat immers altijd boven het belang van het individu. We hebben er alles aan gedaan om het tij te keren, maar dit bleek niet voldoende. Ik wens de club en haar mensen het allerbeste toe.”

“Vitesse bedankt clubman Cocu voor zijn onvoorwaardelijke inzet en steun en wenst hem alle succes in zijn carrière”, laat Vitesse weten.