Afbeelding
Foto: Sonja Jaarsveld

Bridge to Bridge Swim 2023

Algemeen

ARNHEM - Traditiegetrouw vond op de tweede zondag van september (10 september) de 4e editie van de ‘Bridge to Bridge Swim’ in de Nederrijn plaats. Na een welkomstwoord door wethouder Bob Roelofs van de gemeente Arnhem hebben 158 deelnemers zo’n 2 kilometer gezwommen tussen de oude en nieuwe Rijnbrug. 

Deze kleinschalige activiteit is geen wedstrijd, in beginsel gaat het om puur genieten van de sport samen met zwemvrienden op een uniek parcours. De start was op het strandje bij het paviljoen van Stadsblokkenwerf, vervolgens stroomopwaarts naar keerpunt 1 bij de John Frostbrug, stroomafwaarts naar keerpunt 2 bij de Nelson Mandelabrug en de finish weer bij Stadsblokkenwerf. 

Het waren ideale omstandigheden: zonnig, watertemperatuur van 22 graden en een te verwaarlozen stroomsnelheid van minder dan 200 meter per uur. Te water zijn de zwemmers in veilige banen geleid door bootploegen van de 11e Luchtmobiele Brigade, de Reddingsbrigade, Rijkswaterstaat en roei- en zeilvereniging Jason. Daarnaast dank aan de Gemeente Arnhem voor het mede mogelijk maken van dit evenement en het Rode Kruis (overigens zónder in actie te hoeven komen voor EHBO).