Teun van de Keuken.
Teun van de Keuken.

The Future of Us in Arnhem: ‘Breaking down Barriers’

Algemeen

ARNHEM Donderdag 28 september is de vijfde editie van The Future of Us op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. The Future of Us is hét jaarlijkse event in Oost-Nederland op het gebied van energietransitie, circulaire economie en innovatie en wordt georganiseerd door Kiemt en IPKW. Het biedt inhoudelijke sessies, prikkelende keynotes en innovaties in een bruisende festivalsfeer. 

Dit jaar is het thema: Breaking down Barriers. Om de energietransitie en de transitie naar een circulaire economie te laten slagen, moeten muren doorbroken worden die nu de transities belemmeren; muren tussen sectoren, tussen plan en uitwerking, tussen landsgrenzen en ook tussen wet- en regelgeving. Journalist en programmamaker Teun van de Keuken, bekend van o.a. ‘Keuringdienst van Waarde’ en ’Tony’s Chocolonely’ zal over dit thema komen spreken. Ook Rico Bakker, podcastmaker en schrijver van het boek ‘De kracht van een slecht idee’ als middel om onconventionele antwoorden te vinden op essentiële vraagstukken, is van de partij.

Het thema wordt ook belicht door sprekers van Nederlandse bodem en internationale afkomst. Op drie podia vinden presentaties, interviews en tafelgesprekken plaats. Tijdens het tafelgesprek ‘How to close H2 chains across the border’ gaan experts bijvoorbeeld met elkaar in gesprek over hoe de samenwerking tussen Nederland en Duitsland er uit ziet op het gebied van productie, transport en het gebruik van waterstof. En tijdens ‘Green in Green’ staat de vraag centraal hoe we belangrijke veranderingen kunnen doorvoeren om milieuvriendelijker te worden, zonder per ongeluk de biodiversiteit te schaden.

Het inspiratieplein is dé plek waar het publiek elkaar ontmoet, in gesprek gaat met innovatieve ondernemers en inspiratie opdoet over wat er allemaal gebeurt aan ontwikkelingen op circulair- en energiegebied. Voor deze editie worden gasten uit heel Europa verwacht.

Uitreiking Jan Terlouw Innovatieprijs

Afsluiter op podium Blue is de jaarlijkse Jan Terlouw Innovatieprijs. Jan Terlouw zal deze prijs hoogstpersoonljjk komen uitreiken aan de meest innovatieve en duurzame ondernemer van Oost-Nederland .

Gratis aanmelden

De deuren van IPKW gaan om 12.30 uur open. Het inhoudelijk programma loopt van 13.30 tot 17.30 uur, waarna er nog geborreld en genetwerkt kan worden tot de deuren om 19.00 uur sluiten. Kaarten voor het festival zijn gratis te reserveren via https://www.thefutureofus.nl/aanmelden/.

Rico Bakker.