Winnaars van het NK Discgolf FPO waaronder de 'beren' Fleur Verberk (goud) en Hilde Groothorst (brons).
Winnaars van het NK Discgolf FPO waaronder de 'beren' Fleur Verberk (goud) en Hilde Groothorst (brons). Foto: Ernst Kruitwagen

Arnhemse ‘beer’ Nederlands Kampioen discgolf 2023

Algemeen

ARNHEM - Begin september vond het Nederlands Kampioenschap discgolf plaats in Rijswijk. In verschillende divisies streden de beste discgolfers van het land om de titel. Bear Discgolf uit Arnhem was in vrijwel alle divisies vertegenwoordigd. Net als vorig jaar gingen de beren met de damestitel naar huis.

In de FPO divisie (Female Professional Open) streden vier vrouwen met elkaar om de titel beste vrouwelijke discgolfster van Nederland. De Arnhemse Fleur Verberk wist haar hoofd koel te houden en te vertrouwen op haar skills en discs van sponsor Kastaplast. Ze kon de eerste speeldag afsluiten met 12 worpen voorsprong op haar concurrenten waaronder de winnares van vorig jaar Hilde Groothorst (ook van Bear Discgolf). Fleur begon een dag later vol goede moed aan de finaleronde. Haar clubgenoot van Bear Discgolf, Maikel Niks, liep de hele ronde met haar mee als caddy en mentaal support. Uiteindelijk won Fleur en werd met maar liefst 13 worpen verschil gehuldigd tot Nederlands Kampioen discgolf 2023. Haar clubgenoot Hilde Groothorst werd derde.

Ook alle andere beren ronden de snikhete derde ronde af, in tegenstelling tot veel andere deelnemers die uitvielen. Robbert Heek kon met de top mee en stond na twee ronden op een vierde plaats.

Op 23 en 24 september wordt het NK teams gehouden op de thuisbaan in het Immerloopark in Arnhem. Daar kan iedereen de beste discgolfers van Nederland aan het werk zien.

www.beardiscgolf.nl

Fleur Verberk in actie op het NK discgolf in Rijswijk