Eens per maand heeft op de derde verdieping van Rozet een Kunstcafé plaats.
Eens per maand heeft op de derde verdieping van Rozet een Kunstcafé plaats. Foto: Zefanja Hoogers 2021 | Rozet

Maandelijkse Kunstcafés van Rozet

Algemeen

ARNHEM - Al bijna tien jaar organiseert de 55Plus afdeling van Rozet samen met vrijwilligers Kunstcafés: een ochtend samenzijn, luisteren en kijken naar een presentatie over een cultureel item en onder het genot van een kopje koffie genieten van muzikale intermezzo’s. 

Rozet organiseert deze Kunstcafés met wisselende regelmaat in buurtcentra, ontmoetingsplekken of verzorgingstehuizen. En iedere laatste donderdagochtend van de maand op de derde verdieping van Rozet aan de Kortestraat 16 in de Arnhemse binnenstad. Aanvang 10.30 uur.

De vrijwilligers beschikken ondertussen over een groot netwerk in Arnhem en omgeving waardoor de programmering tijdens deze Kunstcafés kan variëren van workshops percussie of tango, presentaties over monumentale panden en kunst in de openbare ruimte, tot actuele onderwerpen als het slavernijverleden. Ook de muzikale intermezzo’s zijn altijd van hoge kwaliteit. Soms zijn dat kleine pianoconcertjes en andere keren komt er een heel koor het Kunstcafé opluisteren.

Maandelijks brengt 55Plus een digitale nieuwsbrief uit waarin de programma’s staan van alle Kunstcafés en andere actualiteiten. Aanmelden daarvoor is mogelijk via de inschrijvingsknop op www.rozet.nl/kunstcafe

De Kunstcafés zijn gratis toegankelijk. Voor koffie of thee wordt soms een bijdrage gevraagd. In Rozet centrum is koffie of thee drinken niet verplicht, maar met het aanschaffen van een kaart à 5,00 euro wordt koffie of thee onbeperkt bijgeschonken. Met de opbrengsten wordt een aantal onkosten gedekt.