Kinderen van Ibn-i Sina school met de vlaggen.
Kinderen van Ibn-i Sina school met de vlaggen. Foto: Mirka Farabegoli

Kleurrijke vlaggen versieren Klarendal tijdens Nacht van de Mode

Algemeen

ARNHEM - Kinderen van de Ibn-i Sina school  werkten in najaar 2022 mee aan een project van Plaatsmaken. Tijdens de komende editie van Nacht van de Mode krijgt dit een vervolg. Mirka Farabegoli en Krista Burger ontwierpen destijds vlaggen met kinderen uit groep 6 en 7 van de school. De vlaggen werden toen gezeefdrukt in de werkplaats van Plaatsmaken, waarna er 28 vlaggen in de wijk te zien waren. Ondernemersvereniging DOCKS was destijds heel enthousiast en kwam tot de conclusie dat de vlaggen heel goed aansluiten bij het thema van de Nacht van de Mode: ‘Kleur-rijk’.  

Na overleg met Plaatsmaken kreeg Mirka Farabegoli de opdracht om de ontwerpen te digitaliseren en om acht verschillende vlaggen te maken. Deze worden in een oplage van totaal 60 stuks digitaal gedrukt en zullen zaterdag 10 juni de Nacht van de Mode extra kleur geven.

Inge Pollet, directeur van Plaatsmaken is heel blij: “Destijds was dit project onderdeel van ons programma Altered Breath. De samenwerking met de school was erg fijn en de vlaggen zijn prachtig geworden. Ondernemersvereniging DOCKS vroeg ons of er een vervolg mogelijk was. En daar hebben we graag onze medewerking aan verleend; op deze manier is het project op een nog grotere schaal te zien.”

Vanuit DOCKS voegt Cecile van Hattem daar aan toe: ‘In Klarendal is een grote creativiteit door de ondernemers en ontwerpers van het Modekwartier. Bij evenementen zoeken we graag naar nieuwe verbintenissen. Deze samenwerking met Plaatsmaken is super; dankzij de kleurrijke vlaggen wordt de Nacht van de Mode extra feestelijk.”

Altered Breath 

Op zaterdag 10 juni viert Plaatsmaken de finale van het project Altered Breath met een afsluitende groepstentoonstelling waarin werk is opgenomen van alle deelnemers: Marijn van Kreij, Ananda Serné, Astrid Nobel, Dorien de Wit, Bernice Nauta, Hannah van Binsbergen, Müge Yilmaz en Vicky Francken. Alle dichters dragen hun teksten voor die ze voor het project schreven. Ook is er de presentatie van het nieuwe nummer van het magazine Zevenblad, dat geheel in het teken staat van Altered Breath.

Nacht van de Mode 

In aanloop naar de zomer pakken de ondernemers van het Modekwartier uit en organiseren in de straten van Klarendal een event waar alles op gebied van mode, design en kunst bij elkaar komt. De winkels en ateliers zijn open en er is een uitgebreid programma met mode-activiteiten en met live muziek. De creatieve ondernemers geven met het thema Kleur-rijk samen kleur aan de wijk en verbinden de bewoners en bezoekers. Om dit te vieren is er tijdens Nacht van de Mode een echte verbintenis: de bruiloft van Kayleigh en Tim. Het programma is van 19.00 tot 00.00 uur. 

Meer informatie is te vinden op www.modekwartier.nl