Opening FDFA´23 door burgemeester Marcouch en de kunstenaars/ontwerpers van expositie 'Buiten de Lijntjes' in Rozet.
Opening FDFA´23 door burgemeester Marcouch en de kunstenaars/ontwerpers van expositie 'Buiten de Lijntjes' in Rozet. Foto: Kim de Jong

Juni Modemaand Arnhem start met opening Fashion + Design Festival

Algemeen

ARNHEM - Mode en ontwerp staan deze maand centraal in Arnhem. Zaterdag startte de modemaand met de opening van het Fashion + Design Festival in Rozet. Burgemeester Marcouch opende in Rozet, geholpen door ontwerpers en kunstenaars, de expositie ‘Buiten de Lijntjes’.  

Het Fashion + Design Festival wordt deze zomer voor de negende keer georganiseerd en toont maatschappelijke ontwikkelingen op een laagdrempelige manier middels mode en design. Onder luid applaus van vele ontwerpers, gasten en bezoekers, openden de burgemeester en een bont gezelschap aan ontwerpers gezamenlijk de expositie ‘Buiten de Lijntjes’. De expositie is een samenwerking tussen FDFA en Rozet, en toont het werk van een vijftal ontwerpers en kunstenaars, rondom het thema Buiten de Lijntjes.

Bezoekers kunnen tijdens de Juni Modemaand terecht voor meer dan 30 workshops op het gebied van mode en ontwerp. Ook plaatselijke ondernemers haken aan met een gevarieerd aanbod van aanbiedingen, acties en op mode geïnspireerde hapjes en drankjes. 

Nieuwe talenten tonen hun werk tijdens een van de vele modeshows of exposities en zijn er diverse evenementen op het gebied van mode en ontwerp zoals de Nacht van de Mode in het Modekwartier en Stockdagen Arnhem. 

In Museum Arnhem kun je de tentoonstelling ‘Tussen grenzen werk’ bekijken van in Nederland woonachtige mode- en sieradenontwerpers met een migratieachtergrond. Deelnemende ontwerpers zijn Armia Yousefi, David Paulus, Fleuri la Belle, Mehdi Mashayeki, Garcia Bello, Lisa Konno, Murat Akbas en Zyanya Keizer.

‘Buitengewoon’

In Stadsexpositie ‘Buitengewoon’ geeft FDFA het woord aan buitengewone mensen. Het resultaat is een reeks indrukwekkende portretten, van authentieke Arnhemmers en studenten, tot uitzonderlijke ondernemers en gevestigde ontwerpers die een afwijking van de gestelde norm niet schuwen. Door middel van een stadsexpositie in etalages door de Arnhemse binnenstad en het Modekwartier vertellen deze mensen waarom een leven ‘Buiten de Lijntjes’ voor hen interessanter is dan binnen de gebaande paden, wat hen drijft om hun eigen koers te (blijven) varen en wat hiervoor nodig is. In samenwerking met Binnenstad Platform Arnhem en Citymarketing Arnhem is Stadsexpositie Buitengewoon gedurende de Juni Modemaand te bezoeken met een speciale Stadsroutekaart.

Kijk voor het hele programma van de Juni Modemaand op fdfarnhem.nl