How dare you make me feel this way
How dare you make me feel this way Foto: Elise photography

Tentoonstellingen Museum Arnhem in de prijzen bij European Design Awards

Algemeen

ARNHEM - Museum Arnhem is internationaal in de prijzen gevallen op de prijsuitreiking van de European Design Awards. Deze awards, ook wel de ED-Awards genoemd, zijn jaarlijkse prijzen die worden uitgereikt aan Europese ontwerpers voor uitmuntend werk op het gebied van communicatieontwerp. In de categorie Exhibition Design is een gouden award toegekend aan het tentoonstellingsontwerp van How dare you make me feel this way. Deze expositie over trans en queer vreugde was van 17 december 2022 tot en met 14 mei 2023 te zien in Museum Arnhem. Het ontwerp van de tentoonstelling was in handen van twee Arnhemse bureaus: Dana Dijkgraaf Design en Studio met met. 

Maar liefst drie tentoonstellingen van Museum Arnhem waren genomineerd voor de prestigieuze prijs: ‘Van links naar rechts’, ‘Tenminste houdbaar tot’ en ‘How dare you make me feel this way’. Niet alleen kreeg een van de tentoonstellingen goud; ‘Van links naar rechts’ won brons en ‘Tenminste houdbaar tot’ kreeg een eervolle vermelding en is bekroond tot finalist. 

Het grafisch ontwerp van alle projecten werd verzorgd door Dana Dijkgraaf. Studio met met heeft de zorgvuldige bouw van de tentoonstellingen verzorgd. De tentoonstellingen ‘Van links naar rechts’ en ‘Tenminste houdbaar tot’ werden ontwikkeld in samenwerking met tentoonstellingsontwerper Paul Toornend. 

Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “Deze awards zijn voor het museum een grote eer. Het museum is sinds mei 2022 weer open voor publiek en we willen op een vernieuwende manier tentoonstellingen aan het publiek presenteren. Deze prijs bevestigt dat we daarin goed bezig zijn. Daarbij vinden we het als museum belangrijk om samen te werken met lokale partners en jonge ontwerpers een podium te bieden. Daarom zijn we des te meer trots dat deze volledig Arnhemse samenwerking de award dit jaar heeft mogen winnen.” 

Dana Dijkgraaf: “Ik kan er geen woorden voor vinden! Ik ben zo blij, enthousiast en dankbaar dat drie projecten waaraan ik heb gewerkt, waren genomineerd voor de internationale European Design Awards 2023. En dat er nu zelfs twee hebben gewonnen! Dat ‘How dare you make me feel this way’ goud heeft gewonnen, is met name een grote eer en waardering. Met veel vertrouwen vanuit het museum, heb ik samen met Studio met met een uitgesproken ontwerp mogen maken. Dat dit wordt erkend op internationaal niveau is fantastisch. We zijn op de goede weg.” 

Studio met met: “Wij zijn supertrots op wat we samen hebben neergezet. De tentoonstelling is niet alleen gedurfd en uitgesproken, maar loopt met de modulaire systemen ook voor op het gebied van duurzaamheid. Dat Museum Arnhem ons de kans heeft gegeven om zoiets te realiseren is fantastisch en dat dit ook nog wordt gewaardeerd op internationaal niveau met een gouden award is de kers op de taart.”

Museum Arnhem werkte eerder met Dana Dijkgraaf en Studio met met samen voor de tijdelijke presentatieplek De Kerk. Daar verzorgde Dana Dijkgraaf het grafisch ontwerp en Studio met met de mobiele wanddelen en vitrines, alsook de tentoonstellingsbouw voor Your voice matters en Stormy Weather. De komende periode blijven beide bureaus aan Museum Arnhem verbonden; dit jaar voor onder meer Tussen grenzen en Kunst in het derde rijk.

www.museumarnhem.nl

 How dare you make me feel this way.