Zelfoogst Zaterdagen bij Stadslandbouw Mooieweg.
Zelfoogst Zaterdagen bij Stadslandbouw Mooieweg. Foto: Juuke Schoorl

‘Koffie in het Groen’ en Zelfoogst Zaterdagen

Algemeen

ARNHEM - Stadslandbouw Mooieweg aan Mooieweg 17 in Arnhem teelt groenten voor de Voedselbank, stimuleert ontmoetingen en wil mensen kennis laten maken met de mooie plek. Vanaf 3 juni zijn er de tweewekelijkse Zelfoogst Zaterdagen en zaterdag 17 juni is er Open Dag. In juni start ook ‘Koffie in het Groen’: een wekelijks koffiemoment voor bewoners en belangstellenden. En maandag 12 juli is het eerste buurtrestaurant. 

Vanaf zaterdag 3 juni kunnen bezoekers om de twee weken hun eigen groenten, kruiden en af en toe fruit en bloemen oogsten. Alles vers van het land en zonder kunstmest en gif geteeld. Betalen kan met pin, contant en dit jaar voor het eerst ook met Arnhems Hert. Data: 3 en 17 juni; 1, 15 en 29 juli; 12 en 26 augustus; 9 en 23 september en 7 oktober. Steeds van 13.00 tot 15.00 uur

Open Dag 

Tijdens de Open Dag op zaterdag 17 juni zijn er tussen 11.00 en 15./00 uur rondleidingen, kinderactiviteiten, zelfoogst en verkoop van zelfgemaakte jam en siroop. Zorgtuin Arnhem en Tuinderij de Mijmering - ook gevestigd op het terrein aan de Mooieweg -  houden eveneens open huis met rondleidingen en verkoop. Ook de Groengroep en het Wijkplatform Rijkerswoerd is aanwezig.   

Koffie in het Groen

Startend in juni is er elke vrijdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur een koffie inloop voor buurtbewoners en andere belangstellenden. Iedereen die graag samen een kopje koffie of thee wil drinken in een mooie groene omgeving is welkom. 

Regelmatig wordt een klein rondje door de tuin gemaakt, incidenteel zijn er ook activiteiten. Het koffiemoment is op donatiebasis.  

Buurtrestaurant

Op woensdag 12 juli organiseert de Stadslandbouw Mooieweg in samenwerking met wijkplatform Rijkerswoerd en Rijnstad het eerste buurtrestaurant. Buitenkok Gidy van Atelier de Beleving bereidt een maaltijd met verse groenten van de Stadslandbouw. Een manier voor wijkbewoners om elkaar te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen. De kok meehelpen met voorbereiden kan altijd. Voor meer informatie en aanmelden:
www.stadslandbouwmooieweg.nl.