Bloemen en een speldje voor vrijwilligers Alan en Ronald.
Bloemen en een speldje voor vrijwilligers Alan en Ronald. Foto: Leergeld Arnhem

Vrijwilligers Leergeld in het zonnetje gezet

Algemeen

ARNHEM - Op 1 juni was het de Landelijke Leergeld Dag. Op deze dag zet Stichting Leergeld haar vrijwilligers in het zonnetje én vraagt ze extra aandacht voor de sociale uitsluiting van kinderen in armoede.

Ook in Arnhem e.o. kunnen veel kinderen niet meedoen vanwege financiële problemen thuis. Vrijwilligers zetten zich soms al jarenlang in om deze kinderen te helpen. Zoals Alan en Ronald, zij zijn al ruim 10 jaar ICT-vrijwilligers bij Stichting Leergeld Arnhem - Renkum - Rheden. Iedere week geven zij tientalen kinderen, die leven met armoede een laptop of computer. Zo kunnen deze kinderen ook meedoen op school. Voor hun inzet ontvingen Alan en Ronald het unieke speldje: ‘Leergeld Zonnetje 2023’.  

Stichting Leergeld Arnhem - Renkum - Rheden biedt concrete hulp aan gezinnen in armoede. Leergeld verstrekt o.m. fietsen, laptops en mobiele telefoons aan kinderen en jongeren die dat nodig hebben om ook mee te kunnen doen op school en bij naschoolse activiteiten. Daarvoor bieden vrijwilligers een luisterend oor bij een huisbezoek, geven materiële ondersteuning en verwijzen door naar andere hulp als dat gewenst is.

Wil je meer weten over wat vrijwilligers van Stichting Leergeld doen? Of het iets voor jou is? Neem dan contact op met Andrea van Dijk via coordinator@leergeldarnhem.nl

Vrijwilligers Leergeld ontvangen uniek speldje 'Leergeld Zonnetje 2023'