Libertas presenteert thema-avond Gender-identiteit

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Libertas presenteert vrijdag 16 juni in samenwerking met verhalenverteller Paul Groos en Queer Collective Arnhem een thema-avond rond Gender-identiteit.  Publiek is welkom van 20.00 tot 21.30 uur. ABC Libertas is te vinden aan de Klarendalseweg 477-1 in Arnhem.

Verhalenverteller Paul Groos speelt de voorstelling In Zichzelf Veranderd (Nova Corpora) en vertelt hierin gendergrensdoorbrekende verhalen uit de klassieke mythologie. Aansluitend is er een ‘mini-talkshow’ met gasten die het thema genderidentiteit bespreken samen met het publiek. Met de oprichters van Queer Collective Arnhem als gespreksleiders.

In Zichzelf Veranderd duurt 30 minute en is een voorstelling met gendergrensdoorbrekende mythes uit het oude Griekenland. ‘Woke’ is niet iets van de laatste decennia. We denken, praten en vertellen al meer dan tweeduizend jaar over mannen en vrouwen en iedereen die niet in die genderkwalificaties past. En we hebben er vragen over. Antwoorden? Die heeft Paul Groos niet. Wel verhalen. 

De ‘Mini-talkshow’ met Queer Collective Arnhem duurt 30-45 minuten. Je genderidentiteit hoort erbij, het maakt een grote deel uit van hoe je je presenteert en voelt in de wereld. Wat betekent het voor jou? Hoe wil jij je uiten? Wanneer ben je mannelijk of vrouwelijk? Of ergens ertussen? Of soms heel erg mannelijk en andere keer heel erg vrouwelijk? Samen met verschillende gasten bespreken we zoveel mogelijk aspecten van het thema ‘genderidentiteit’, met vooral de focus op het positive.