Het bibliotheekje aan de Velperweg 58 in Arnhem.
Het bibliotheekje aan de Velperweg 58 in Arnhem. Foto:

Universele Gnosis in de Rozenkruisbibliotheek

Algemeen

ARNHEM - Vanaf vrijdag 2 juni wordt er in het bibliotheekje aan de Velperweg 58 in Arnhem op vier achtereenvolgende vrijdagmiddagen met elkaar van gedachten gewisseld over de inhoud van het boek ‘De Universele Gnosis’ van J. van Rijckenborgh.

“Gnosis, ook wel innerlijk weten of kennis van het hart genaamd, begeleidt de mensheid al gedurende haar hele ontwikkelingsweg op aarde. Gnosis wekt een nieuw bewustzijn dat leidt tot het ontwaken van de geest. Na lange voorbereiding wordt de mens ontvankelijk om deze oorspronkelijke energie van het leven op te nemen. Maar wat is ware gnosis? En hoe verhoudt zij zich tot óns weten en tot religieus denken?”, aldus de organisatoren.  

Welzijn

“De verstandelijke logica leidt ons in het stoffelijk bestaan tot welvaart. Na welvaart zoekt de mens naar welzijn. Onze psychologische afwegingen spelen ons dikwijls parten om welzijn te ervaren. Het kan hierdoor voorkomen dat de mens vergeet zichzelf de vragen omtrent zijn bestaan te stellen. Het betreft het hoogste wel Zijn. De antwoorden omtrent het wel Zijn noemt men Gnosis. Zeer particuliere Gnosis in de mens zelf of vanuit een overkoepelend bewust zijn; een ‘Universele Gnosis’.” 

Spreekt het thema je aan, kom dan meedenken en meepraten van 13.30 tot 15.30 uur. De kosten bedragen 5 euro per keer en het boek (winkelprijs 19,95 euro) en consumpties zijn hierbij inbegrepen. Er zijn exemplaren te leen in de bibliotheek voor wie de kosten te bezwaarlijk zijn. De bibliotheek en de inloop op de vrijdagochtend zijn ook dan gewoon geopend. Aanmelden: www.rozenkruis.nl.