Rob (links) heeft zijn telefoon terug dankzij duiker Sven.
Rob (links) heeft zijn telefoon terug dankzij duiker Sven. Foto: Recovery Divers

Recovery Divers duikt naar telefoon in Arnhem

Algemeen

ARNHEM - Imion en Sven zijn al een tijdje aan het duiken voor Recovery Divers. “Zo hadden we deze week een mooie recovery in Utrecht. Dan krijgen we een bericht in de groepsapp; wie er tijd heeft voor een recovery in Arnhem. Sven en ik bellen elkaar en we besluiten deze leuke aanvraag aan te nemen”, aldus Imion. 

“Rob heeft bij een vijver tijdens het voeren van vogels zijn telefoon verloren. De waterkant is drassig, dus we moeten eerst goed kijken hoe we het water in kunnen gaan. Terwijl Sven zijn pak aan doet bouw ik zijn duikset op. De trap zetten we in het water en Sven staat binnen de kortste keren in het water.”

“Eerst vinden we een kinderfiets, deze leggen we aan de waterkant. Daarna een metalen staaf en een paar opgerolde kentekenplaten. Daarna een vies blok metaal. Maar dan wordt de telefoon gevonden. Rob is blij dat zijn telefoon weer terug is. Sven kan er weer uit, nat en nog stinkend naar de modder maken we samen een foto. We hebben vandaag weer iemand erg blij gemaakt en dat in twaalf minuten tijd! Wij zijn klaar voor het volgende avontuur.”

recoverydivers.nl