Met een handdruk wordt de getekende overeenkomst bekrachtigd.
Met een handdruk wordt de getekende overeenkomst bekrachtigd. Foto: eigen foto

Sportbedrijf Arnhem en Vitanos verstevigen samenwerking

Algemeen

ARNHEM - Sportbedrijf Arnhem en Stichting Vitanos werken al geruime tijd samen bij activiteiten in veel Arnhemse wijken. Vitanos verzorgt bijvoorbeeld regelmatig ‘Speedy Bites’ (kleine gezonde hapjes) bij sport- en beweegactiviteiten van het Sportbedrijf. 

Op die manier verleiden ze veelal jonge deelnemers om iets nieuws, iets gezonds uit te proberen. Een methode die werkt, waarbij de kinderen hun zelfgemaakte gezonde snacks ook mogen opeten. Maar ook op andere manieren werken beide organisaties aan promotie en onderricht van een fitte leefstijl en gezonde voeding. Deze samenwerking is nu ook officieel vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Voorzitter Vitanos Anke Lunenberg en directeur Sportbedrijf Arnhem Robert Jan Janssen hebben hun handtekening geplaatst onder deze overeenkomst. 

“Allebei zijn we werkzaam op maatschappelijk gebied in Arnhem en willen daarin een actieve rol blijven vervullen. Gezonde leefstijl, sport en bewegen, mensen verbinden en ontmoeten zijn waardes die we delen; evenals kansengelijkheid. Door intensiever samen te werken en daarbij gebruik te maken van elkaars expertises kunnen we die waardes blijvend verbeteren”, aldus Anke Lunenberg. 

Robert Jan Janssen onderschrijft dit van harte en geeft aan blij te zijn dat deze samenwerking nu ook formeel is gemaakt.