Beroepenweek in De Arnhemse Kinderboekwinkel

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - De Arnhemse Kinderboekwinkel presenteert De Beroepenweek. Op woensdag 31 mei en zaterdag 3 juni komen mensen met een spannend beroep voorlezen uit boeken die met hun vak te maken hebben. Een agent, een clown, brandweermannen en een brandweervrouw, een conducteur, een violiste, een illustrator, een dokter en een prinses: allemaal lezen ze een uur lang voor in De Arnhemse Kinderboekwinkel aan de Weverstraat 26 in Arnhem. Reserveren is niet nodig, vrij entree.

Woensdag 31 mei 

14.00 – 15.00 uur Wijkagent Cees leest voor uit boeken met boeven en politieagenten waarin allerlei spannende dingen gebeuren. Ben jij ook zo benieuwd hoeveel boeven Cees al gevangen heeft? Je mag het hem vanmiddag zelf vragen. 

15.00 – 16.00 uur Clown Fleur leest liever voor uit grappige boeken. Dat wordt in ieder geval lachen geblazen.

Zaterdag 3 juni

10.00 - 11.00 uur Als conducteur Nancy op haar fluitje blaast, dan vertrekt de trein. Natuurlijk pas nadat zij ook is ingestapt! Heeft Nancy al eens de trein gemist? Ze leest voor uit boeken over treinen.

11.00 - 12.00 uur Er was eens... Wil je weten wat de lievelingsjurk van Prinses Willeke is? En welke sprookjesachtige boeken zij voorleest? Kom maar luisteren.

12.00 - 13.00 uur Jelena is violiste bij het Concertgebouworkest. Ze gaat voorlezen en kan al je vragen over muziek beantwoorden. 

13.00 - 14.00 uur Twee brandweermannen én een brandweervrouw lezen spannende boeken over de brandweer voor. 

14.00 - 15.00 uur Marcel is maag-, darm- en leverarts; hij noemt zichzelf daarom de Poepdokter! En welk boek leest hij dan het liefst voor? Natuurlijk: Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft!

15.00 - 16.00 uur: Kees is illustrator en maakt tekeningen in prentenboeken. Hij tekent bijvoorbeeld de platen in de boeken over Agent en Boef