Controleren of de puzzel wel compleet is.
Controleren of de puzzel wel compleet is. Foto:

Speelstoet 10 jaar: ‘Nog steeds hard nodig’

Algemeen

ARNHEM - Speelstoet, speelgoedbank voor Arnhem e.o., bestaat 10 jaar. 

In 2012 begonnen Ellen Schols en José Kraaijenzang bruikbaar speelgoed in te zamelen. Een initiatief dat nog altijd hard nodig is. Meer dan 2000 kinderen staan geschreven en wat een dankbaar werk is het ook nog eens voor de cliënten van zorgorganisatie Siza.

Ellen: “We hebben drie dagbestedingsplekken waar dagelijks meer dan tachtig cliënten werken, ieder op zijn of haar eigen tempo. We dragen een steentje bij aan de maatschappij en toveren een glimlach op het gezicht van een kind!”

Spelen is niet alleen leuk maar het helpt kinderen bij hun ontwikkeling. Spelen met speelgoed daagt de creativiteit van kinderen uit en helpt met het vormen van sociale vaardigheden.

Speelstoet is er special voor gezinnen die weinig te besteden hebben en daardoor niet in staat zijn speelgoed voor hun kinderen te kopen. In de speelgoedwinkels van Speelstoet kunnen kinderen zelf hun speelgoed uitzoeken zonder dat er afgerekend hoeft te worden. Een winkel zonder kassa. Donaties en vrijwilligers zijn altijd welkom. 

Speelstoet werkt samen met Siza voor de inname, controle, reiniging en uitgifte van speelgoed. De medewerkers en cliënten van Siza hebben hierin een belangrijke rol.

Speelstoet is te vinden in De Wambeek aan Den Heuvel 71 in Velp.

Meer info: www.speelstoet.nl.

Siza biedt ondersteuning en zorg aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan mensen met autisme of niet-aangeboren hersenletsel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding