Tegels eruit, groen erin.
Tegels eruit, groen erin. Foto: Arnhem Klimaatbestendig

Gratis Tegelophaalservice tijdens NK Tegelwippen

Algemeen

ARNHEM - ‘Tegels eruit, groen erin’. Arnhemmers die hun tuin vergroenen, kunnen gratis hun tuintegels laten ophalen. De ophaalrondes vinden plaats tijdens het NK Tegelwippen. 

In deze ludieke wedstrijd - die duurt van 21 maart tot en met 31 oktober - gaan Nederlandse gemeenten met elkaar de strijd aan om zo veel mogelijk tegels te vervangen door groen. Tijdens het NK Tegelwippen 2022 werd Arnhem de nummer 1 van Gelderland. Dit jaar is het doel om de winnaar van Nederland worden. 

Het wordt Arnhemmers heel makkelijk gemaakt om mee te doen, want de Tegelophaalservice wordt dit jaar maar liefst zes keer aangeboden in alle wijken van de stad. Je kan minimaal 2m2 en maximaal 20m2 tuintegels en/of klinkers aanmelden mits hier groen (planten, gras, bomen) voor in de plek komt. Hierop kan worden gecontroleerd. Meld je tegels aan via de website
www.tegelophaalservice.nl

Inschrijven is op dit moment mogelijk voor de eerste drie ophaalrondes: 3 april, 1 mei en 5 juni. Inwoners van Arnhem-Oost (Klarendal, Geitenkamp, Presikhaaf-West, Malburgen en het Arnhemse Broek) kunnen zich ook aanmelden via het plaatselijke wijkcentrum.

De gratis Tegelophaalservice is één van de acties tijdens het NK Tegelwippen 2023. In deze strijd tegen Nijmegen en tientallen andere gemeentes wordt zo veel mogelijk onnodige verharding vervangen door groen. Gemeente Arnhem doet dat in de openbare ruimte en inwoners kunnen aan de slag in hun eigen tuin. 

“Een groene tuin is een prettige en koele plek in de zomer. Ook kan regenwater makkelijker de grond in zakken, waardoor er minder wateroverlast is. Daarnaast biedt groen een leefomgeving voor vogels, vlinders en andere dieren. Heel veel voordelen dus! Sinds 21 maart kunnen Arnhemmers ook hun tuintegels inleveren bij Stadsboerderij Presikhaaf en Stadsboerderij de Korenmaat en hier een groen cadeautje voor terugkrijgen”, aldus de organisatie.

Meer informatie

Wil jij weten wat je nog meer kan doen om Arnhem groener te maken? Kijk voor meer informatie op www.heelarnhemwipt.nl of ga naar www.arnhemklimaatbestendig.nl.

 

Gratis Tegelophaalservice
Resultaat gratis Tegelophaalservice 2022: een groene tuin in Malburgen
Resultaat gratis Tegelophaalservice 2022: een groene tuin in Rijkerswoerd
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding