Mattheus Passion door Toonkunst Arnhem

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Toonkunst Arnhem, een aantal topsolisten en NASKA voeren op zaterdag 1 en zondag 2 april in Musis Arnhem de Mattheus Passion van J.S. Bach uit. Dit onder leiding van dirigent Bas van den Heuvel.

 In de weken voor Pasen klinkt in kerken en concertzalen de passiemuziek van Johann Sebastian Bach. Toonkunst Arnhem trekt met deze wereldberoemde compositie sinds begin 1900 veel vaste toehoorders. 

Dit jaar wordt het koor begeleid door NASKA, het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, een jong enthousiast en flexibel orkest met een breed repertoire onder leiding van Toonkunstdirigent Bas van den Heuvel. Het bekende openingskoor ‘Kommt, ihr Töchter, helft mir klagen’, de aria’s ‘Erbarme dich’ en ‘Aus Liebe will mein Heiland sterben’ en het slotkoraal ‘Wir setzen uns mit Tränen nieder’ bieden de toehoorder herkenning van emoties van schuld, ontreddering, aanhankelijkheid, verlies en liefde. 

“Tekst en muziek blijven ons na ruim 280 jaar nog steeds aanspreken, zij blijven hun betekenis in onze huidige, verwarrende wereld behouden. In deze compositie over het lijden en sterven van Jezus kunnen we ook ervaren dat er altijd weer nieuwe elementen en associaties te ontdekken zijn. Toonkunst Arnhem nodigt u graag uit Bachs Mattheus Passion mee te beleven.” 

Zaterdagavond 1 april 19.00 uur en zondagmiddag 2 april 14.00 uur in de Parkzaal in Musis Arnhem. Er zijn nog kaarten te koop: www.toonkunstarnhem.nl