Lezing over toepassen Tibetaans Boeddhistische methoden in dagelijks leven

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Diamantweg-boeddhisme Arnhem verzorgt donderdag 30 maart een lezing over ‘View, meditation, action’. De lezing wordt gegeven door Maike en Pit Weigelt in buurtcentrum ‘t Huukske aan de Mauritsstraat 22 in Arnhem.  Aanvang 20.00 uur. De voertaal is Engels. 

Pit en Maike zijn sinds 1992 studenten van Lama Ole Nydahl en geven op zijn verzoek wereldwijd lezingen. Ervaring en voorkennis zijn niet nodig. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en aansluitend is het mogelijk om deel te nemen aan een geleide meditatie. Entree lezing: 8 euro. 

Tijdens de lezing maak je kennis met Boeddha’s effectieve methoden die toepasbaar zijn in het dagelijks leven. Er wordt uitleg gegeven over Diamantweg-boeddhisme en je kunt meedoen aan een geleide meditatie. Diamantweg-boeddhisme Arnhem is onderdeel van het internationale netwerk van meer dan 630 boeddhistische centra van de zogeheten Karma Kagyu-linie, één van de vier belangrijkste boeddhistische scholen van Tibet. 

“In deze linie van directe mondelinge transmissie ligt nadruk op meditatie en de overdracht door een leraar. Na het ontvangen van informatie over de weg en het doel, passen we meditatie toe als een methode om blijvende waarden te realiseren. Over het algemeen zoeken mensen geluk in roem, familie, werk, succes Met de methoden van Diamantweg-boeddhisme zoeken we duurzaam geluk waar het ervaren wordt: in onze eigen geest!”, aldus Maike en Pit.

Naast deze lezing is er wekelijks op dinsdag vanaf 20.00 uur in pand H40 op het Arnhems Buiten terrein een geleide meditatie met uitleg, die vrij toegankelijk is en kosteloos voor nieuwkomers. 

Info/contact: tel: 06 - 17716973/ 06 - 46046157, arnhem@diamantweg-boeddhisme.nl of kijk op www.diamantweg-boeddhisme.nl