Voorbeeld stapelmuur in Vredenburg.
Voorbeeld stapelmuur in Vredenburg. Foto: Marleen Michels

Gewipte tuintegels zijn geld waard

Algemeen

ARNHEM - Dinsdag 21 maart begint het NK Tegelwippen 2023. In deze ludieke wedstrijd gaan Nederlandse gemeentes met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Maar alléén in Arnhem kunnen inwoners eenmalig tot wel 25 euro voor hun tuintegels krijgen door deze in te leveren bij de Tegelbank. 

De standaard betonnen stoeptegel (30x30 cm) kan namelijk worden hergebruikt bij de aanleg van zonnepanelen op platte daken. Copernico biedt alle Arnhemmers daarom alléén op dinsdag 21 maart tussen 09.00 en 12.00 uur 0,50 euro per tegel. Deze kunnen worden ingeleverd bij Natuurcentrum Presikhaaf aan de Ruitenberglaan 4 in Arnhem. 

Tegelwippen levert dankzij deze actie een klimaatbestendige, gezonde en mooie tuin én een zakcentje op. Krijg tot 25 euro voor je tuintegels Wat: 0,50 euro per tegel (alléén betonnen 30x30cm stoeptegels). Maximaal 50 tegels. Laat een foto van de plek in je tuin zien waar de tegels zijn gewipt. Er moet groen voor in de plaats komen. 

NK Tegelwippen  

Vorig jaar heeft Arnhem meer dan 100.000 tegels gewipt en dit jaar is er zelfs de ambitie om 200.000 tegels te wippen. Deze tegels worden niet zomaar weggegooid, maar zo veel mogelijk hergebruikt. Heb je geen stoeptegels maar gebroken klinkers of andere stenen? Dan kun je deze eventueel hergebruiken in stapelmuurtjes. Ook kun je je aanmelden voor de gratis Tegelophaalservice (www.tegelophaalservice.nl). 

Let op: de eenmalige startactie op 21 maart is het enige moment waarbij je geld voor tuintegels kunt krijgen. Een groene tuin met weinig tegels is een prettige en koele plek in de zomer. Ook kan regenwater makkelijker de grond in zakken, waardoor er minder wateroverlast is. Wil jij weten wat je nog meer kan doen om Arnhem groener te maken? Kijk dan op www.heelarnhemwipt.nl

Kijk voor meer informatie op www.arnhemklimaatbestendig.nl

Afbeelding
Voorbeeld stapelmuur in Klarendal.