Gezocht: vrijwillige Taalmaatjes

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Wil jij een anderstalige helpen de Nederlandse taal beter te leren spreken en ondertussen meer leren over andere gewoonten en culturen? Word Taalmaatje.

Je wordt gekoppeld aan iemand (m/v, 18+) die het Nederlands niet als moedertaal heeft meegekregen. Soms bezoeken anderstaligen een taalschool of zijn ze bezig met inburgering, anderen wonen al langer in Nederland maar willen graag hun (Nederlandse) taalvaardigheid nog meer verbeteren. 

Er zijn ook anderstaligen die het Nederlands nog helemaal niet spreken. Een nieuwe taal leren is moeilijk, terwijl dat juist zo belangrijk is voor het zelfvertrouwen en de integratie in de Nederlandse maatschappij. Anderstaligen zijn heel blij zijn met de hulp van taalmaatjes. Zij kunnen vragen aan hen stellen en vooral veel Nederlands met elkaar praten. 

Wat wordt van een Taalmaatje gevraagd? Je staat stevig in je schoenen, bent communicatief sterk, je laat je vooroordelen en aannames meestal thuis en je hebt twee uurtjes per week in je agenda over. 

De vrijwillig coördinatoren maken graag een afspraak met je om er meer over te vertellen. Stuur een bericht naar taalmaatjes@rijnstad.nl of bel met Filiz Okan, tel. 06 - 46174638.

Voor andere vrijwilligersvacatures: vrijwilligerscentralearnhem.nl.