Het bestuur (vlnr.) met Joanne Bredero, Otto Hulst, Delia de Vreeze en Jean Schreurs.
Het bestuur (vlnr.) met Joanne Bredero, Otto Hulst, Delia de Vreeze en Jean Schreurs. Foto:

Nieuwe stichting Coöperatiekring Hart voor Gelderland

Algemeen

ARNHEM - De afgelopen jaren is de kansenongelijkheid in Nederland verder toegenomen. Een aantal inwoners uit Gelderland wil hier iets aan doen en heeft de nieuwe stichting Coöperatiekring Hart voor Gelderland opgericht. Ze vinden dat alle kinderen in Nederland gelijke kansen moeten krijgen zich te ontwikkelen.

“De Coöperatiekring wil bijdragen aan een kansrijk toekomstperspectief voor kinderen en jongeren tot en met 23 jaar in een groot deel van Gelderland. Veel mensen denken dat het in Nederland goed geregeld is met de onderwijskansen voor kinderen. Het tegendeel is waar. Niet alle ouders kunnen hun zoon of dochter na schooltijd helpen met huiswerk en er zijn lang niet altijd voldoende financiële mogelijkheden”, aldus de Coöperatiekring. 

Bevorderen brede welvaart 

“Het idee voor de Coöperatiekring ontstond bij Rabobank en zij heeft daarmee een opstartende en faciliterende rol bij de oprichting. De stichting opereert verder volledig onafhankelijk en staat los van Rabobank”, vertelt Ellen Verhoeven, directeur Private Banking van Rabobank.

“De Coöperatiekring past bij de coöperatieve gedachte van onze bank. Ook wij streven als bank naar het bevorderen van brede welvaart in onze regio. Het aanpakken van kansengelijkheid is daarbij essentieel.”

Coöperatiekring

“In ons streven om een bijdrage te leveren aan kansengelijkheid voor kinderen en jongeren, geloven wij dat wij met een groep gelijkgezinden meer impact kunnen maken voor een beter toekomstperspectief voor onze doelgroep. Door samen te schenken, worden onze middelen als geld, tijd en netwerk op een strategische en zinvolle manier besteed”, aldus voorzitter van de Coöperatiekring Hart voor Gelderland Delia de Vreeze.

“Zowel particulieren als organisaties kunnen meedoen aan de Coöperatiekring vanaf 1000 euro per jaar. Welke projecten financieel gesteund worden, bepalen de deelnemers met elkaar. Inmiddels is er al een mooi aantal deelnemers binnen.” 

Meer informatie

Belangstelling om deelnemer te worden of om een projectaanvraag in te dienen? Ga naar: cooperatiekring.nl/hartvoorgelderland.