S. Lacor (Strong Babies) en M. van Rossem en A. Lasschuit (Rijnstate) rond de buidelstoel.
S. Lacor (Strong Babies) en M. van Rossem en A. Lasschuit (Rijnstate) rond de buidelstoel. Foto: Strong Babies

Buidelstoelen voor afdeling Geboortezorg Rijnstate

Algemeen

ARNHEM - De afdeling Geboortezorg Rijnstate heeft onlangs twee buidelstoelen ontvangen van Strong Babies. Hiermee wil stichting Strong Babies ononderbroken kangoeroeën mogelijk maken voor een zo gezond mogelijke toekomst voor alle geboren baby’s op de afdeling Geboortezorg. 

Bij kangoeroeën wordt de baby met alleen een luier aan op de blote borst van de ouder/verzorger gelegd en toegedekt met een omslagdoek. 

Voordelen

“Dit huid-op huidcontact heeft voor alle baby’s veel gezondheidsvoordelen. Maar voor baby’s die te vroeg/ziek geboren zijn, is huid-op-huid contact van vitaal belang. Vele wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat baby’s die veel worden gebuideld zich op alle vlakken beter ontwikkelen”, aldus Strong Babies.

“Huid-op-huid contact vermindert de stress van de baby en stimuleert de hersengroei. Het bevordert een veilige hechting en stabiliseert vitale functies zoals hartslag en ademhaling. Het verbetert de slaap en groei, verhoogt de weerstand, beschermt tegen infecties en verkort de opnameduur”, aldus Strong Babies. Stichting Strong Babies financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van vroeggeboorte en andere complicaties rondom zwangerschap en geboorte. Bovendien financiert de stichting buidelstoelen om kangoeroezorg voor te vroeg geboren baby’s te ondersteunen.