Naomi Ravestein: "Ik wil laten zien hoe mooi mensen zijn met een maatje meer."
Naomi Ravestein: "Ik wil laten zien hoe mooi mensen zijn met een maatje meer." Foto: Ellen Koelewijn Fotografie

Arnhemse Naomi doet mee aan verkiezing Miss Curve Nederland

Algemeen

ARNHEM - Lange tijd ontbrak het haar aan zelfvertrouwen om op de voorgrond te treden. Inmiddels is Naomi Ravestein uit Arnhem zelfverzekerd genoeg om mee te doen aan de verkiezing van Miss Curve Nederland. Het gaat om een verkiezing voor vrouwen met een maatje meer. Op 13 mei is de finale. 

Door Vincent Bos 

Het leven is voor de 23-jarige Naomi uit de wijk Schuytgraaf niet altijd gemakkelijk geweest. Jarenlang kampte ze met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Die was het gevolg van een hevig incident in 2019. In dat jaar brandde het huis van haar ouders af op het moment dat ze alleen thuis was. 

Therapie heeft ervoor gezorgd dat ze de periode van angstaanvallen achter zich heeft gelaten. Wie haar nu tegenkomt, ziet een vastberaden vrouw die stevig in de schoenen staat. “Ik wil laten zien hoe mooi mensen zijn met een maatje meer, een maat vanaf 40. Ik wil daarmee een voorbeeld voor anderen zijn”, zegt Naomi. 

In oktober van het afgelopen jaar viel haar oog op de verkiezing Miss Curve Nederland. Ze heeft de stoute schoenen aangetrokken en zich met volle overtuiging ingeschreven. 

Op 19 februari beleefde ze haar vuurdoop. De kandidaten deden mee aan de voorstelronde, de badpakronde én moesten in het Engels een vraag beantwoorden. Die vraag kon over van alles gaan. De een moest aangeven hoe je met teleurstellingen omgaat, de ander kon vertellen waar je blij van wordt. De Arnhemse slaagde met glans. Ze is een van de 26 vrouwen die zich voor de finale heeft geplaatst. 

Trainingen

“Sindsdien zijn we elke zaterdag aan het trainen. We krijgen onder meer danstraining, een training social media, catwalktraining en hebben recent de stemfoto laten maken door Marcel van den Berg. Het is hartstikke fijn om mee te doen. We vormen een superleuke groep, gaan als familieleden met elkaar om. We genieten van elkaar. Naast de titel Miss Curve Nederland 2023 wordt de titel Miss Voluptuous 2024 uitgereikt. Daarvan is de wereldwijde verkiezing volgend jaar in Amerika.” 

Waar let de jury op? “Het is belangrijk dat je vooral jezelf blijft. Er wordt gelet op diverse punten die we tijdens de training geleerd hebben. De finalisten moeten zelfverzekerd en stralend het podium betreden. Mijn kracht is dat ik heel vriendelijk ben, spontaan, altijd iedereen wil helpen. Ik zeg altijd ‘iedereen is mooi zoals degene is’. Iedereen is uniek.”

Mensen in haar omgeving zijn onder de indruk van haar doorzettingsvermogen. “Dit is best een grote stap voor mij. Het is spannend, zeker. Het is voor mij de hoogste tijd af te rekenen met het verleden. Ik durf nu op de voorgrond te treden.” 

Naomi Ravestein is te volgen op Facebook en op Instagram (naoom_06). De finale is op 13 mei in theater ‘t Voorhuys in Emmeloord. Ze hoopt dat veel mensen op haar stemmen. SMS dan naar 7733: Vote MCN Naomi (kosten eenmalig 1,10 euro).