Zanger Silvian Ilgen (rechts) en multi-instrumentalist Sonam Plomp.
Zanger Silvian Ilgen (rechts) en multi-instrumentalist Sonam Plomp. Foto: Maaike Ronhaar

Arnhemse band Youth Reserve presenteert nieuwe EP

Algemeen

ARNHEM - Het Arnhemse synthpop-duo Youth Reserve presenteert donderdag 6 april de nieuwe EP ‘4AM’ in Luxor Live Arnhem. De eerste singles, ‘Save The Dance’ en ‘A Hill to Die On’, zijn reeds te beluisteren via onder meer Spotify en Apple Music. Kaarten voor het optreden in Luxor Live kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via www.luxorlive.nl

Zanger Silvian Ilgen en multi-instrumentalist Sonam Plomp schrijven pakkende songs vol stuwende disco beats, groovende baslijnen en warme synthesizers, verbonden door hun onvoorwaardelijke liefde voor de 80’s. Een concert van Youth Reserve is daarmee een garantie op dansen. 

Het Arnhemse synthpop-duo voert je mee door de nacht, vol broeierige romantiek bij neonlicht. Terwijl Sonam de energieke live-band aanvoert, pakt Silvian je in met zijn zwoele stem, onweerstaanbare moves en Bryan Ferry-achtige charme. 

Nieuwste single

Het Arnhemse synthpop duo Youth Reserve heeft haar nieuwste single A Hill to Die On uitgebracht. De videoclip bij het nummer is opgenomen in Curaçao, waar zanger Silivian Ilgen opgegroeid is. Het nummer is te streamen op alle streaming platformen, waaronder Spotify en Apple Music. 

 Silvian Ilgen: “A Hill to Die On gaat over conflict. Over dingen zeggen in de hitte van het moment, waarvan je weet: hier krijg ik later spijt van. Een mist van emoties dat je zicht doet vervagen en waardoor je jezelf isoleert op je eigen eilandje. En wat er ook gebeurt, je houdt je poot stijf.”

De band koos ervoor om de clip op te nemen in Curaçao. “Mijn moeder is daar geboren, wat mij technisch half Antilliaans maakt. Het voelt als thuis. Mijn familie woont er, ik ga er minimaal een keer per jaar naartoe. Het is de plek waar ik oud wil worden”, aldus Ilgen. Over de locaties waar de clip geschoten is, zegt hij: “Ik hou van de ruwe achtergrond van de zoutpannen van Jan Thiel, de Noordkust en de woestijnvlakte van Hato. Die ruwheid geven een mooi contrast met actrice en model Merlyn Schelling-Garcia.”

In de clip probeert de hoofdpersoon (Silvian) weg te lopen van zijn conflicten, die uitgebeeld worden door actrice Merlyn. We zien Silvian lopen over meerdere plekken, altijd achtervolgd door wat hij met zich meedraagt. Als hij op het einde probeert te rennen, lijkt hij kort even bevrijd, tot Merlyn weer in beeld komt en met haar de realisatie dat rennen van je problemen geen oplossing is.

www.youtube.com/watch?v=2Fjt2fblvEU

Zanger Silvian Ilgen en actrice Merlyn Schelling-Garcia in de videoclip van Youth Reserve: ‘A Hill to Die On’.