Balie van de Arnhemse Terre des Hommes winkel.
Balie van de Arnhemse Terre des Hommes winkel. Foto: l. Valkenburg

Terre des Hommes Arnhem 5 jaar aan de Hommelseweg

Algemeen

ARNHEM - De winkel van Terre des Hommes Arnhem is dinsdag 14 maart precies 5 jaar gevestigd in het pand aan de Hommelseweg 61-63 (tegenover de COOP) in Arnhem.

Terre des Hommes is een wereldwijde organisatie die al tientallen jaren strijdt tegen (onder meer seksuele) uitbuiting van kinderen en jongeren. Landelijk is zij ook betrokken bij noodhulpverlening (Giro555).

De winkel wordt draaiend gehouden door vrijwilligers. De opbrengst van de gratis door Arnhemmers ingebrachte kleding, speelgoed, huishoudelijke artikelen, accessoires, antiek, vintage, schilderijen, boeken en meer komt ten goede aan de projecten van Terre des Hommes. 

“Zo konden wij in de afgelopen 5 jaar maar liefst 152.000 euro overmaken voor onze projecten in Oost-Afrika maar ook India. Het gaat daarbij altijd om projecten ter bestrijding van allerlei vormen van kinderarbeid en uitbuiting. Zo loopt er nu een project tegen besnijdenis van jonge meisjes. Gelukkig bleven ook in de coronatijd de klanten trouw komen. Onze leus is en blijft : ‘1e keus in 2e hands voor het goede doel’.”

Terre des Hommes Arnhem is op zoek naar vrijwilligers voor de zaterdag (morgen of middag). Heeft u interesse mail dan naar winkel.arnhem@tdh.nl.

 Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens die openingsuren kunt u ook spullen aanleveren. Meer info via tel. 026 - 361 08 32 of per mail via winkel.arnhem@tdh.nl.