Afbeelding
Foto:

Wethouder onthult AED aan Hommelseweg

Algemeen

ARNHEM - Wethouder Nermina Kundiç heeft donderdag 2 maart bij het Tango tankstation aan de Hommelseweg in Arnhem een AED onthuld. 

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat bij een hartstilstand het hartritme kan herstellen. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. De aanwezigheid van een AED kan letterlijk het verschil maken tussen leven en dood. 

Wim Teeuwisse, voorzitter BewonersNetwerk Klarenbeek: “De wens om een AED aan te schaffen was door de bewoners al in september 2021 geuit. Vervolgens heeft het BewonersNetwerk Klarenbeek het realiseren van de plaatsing tot ‘topprioriteit’ gemaakt. Dankzij de medewerking van Tango en de leverancier, AED-partners, is het gelukt op heel korte termijn de installatie te realiseren.”

Wethouder Kundiç gaf aan bijzonder blij te zijn met de doortastendheid en was blij verrast dat het allemaal zo snel verlopen was. “We hopen natuurlijk dat de AED nooit nodig zal zijn. Maar mocht dat wel zo zijn dan is het niet alleen een rustgevende gedachte dat de AED er is maar óók is het goed dat een aantal buurtbewoners is geschoold in hoe het apparaat in zo’n situatie te gebruiken.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding