Boekpresentatie ‘Terug naar Potocari’ van Ger Strijker

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Op donderdagavond 26 januari presenteert Ger Strijker zijn roman Terug naar Potocari in Het Colofon aan Bakkerstraat 56 in Arnhem. Tijd: 19.30-20.30 uur (inloop 19.00 uur). Vrij entree, graag aanmelden via bestel@hetcolofon.nl.

Over het boek: Arnold neemt op de terugweg van een desastreus verlopen familiefeestje een 21-jarige liftster mee. De aanvankelijk toevallig lijkende ontmoeting tussen hem en Maria zet een serie ingrijpende gebeurtenissen in gang. Maria is op zoek naar haar biologische vader. Meer en meer ontstaat het vermoeden dat het daarbij om Marco gaat, de jongere broer van Arnold. Beide broers zijn als militair in Srebrenica geweest. Door een voorval tijdens de inname van de enclave door de Serven hebben ze ruzie gekregen. Die ruzie hebben ze in al de jaren daarna niet kunnen bijleggen en is ook de oorzaak van het mislukken van het familiefeest.

De zoektocht die Arnold en Maria samen ondernemen leidt tot een ontroerende wending.

Ger Strijker heeft Nederlands en Economie gestudeerd. Beroepsmatig heeft hij heel verschillende dingen gedaan. Ooit is hij als vijftienjarige als elektromonteur begonnen. Na zijn studies was hij onder meer docent op de HEAO in Emmen en bij de Open Universiteit. Later was hij verbonden aan kunsthogeschool ArtEZ, van 2009 tot 2013 als lid van het College van Bestuur.

www.hetcolofon.nl