Afbeelding
Foto:

Open repetitie Arnhems Slavisch Koor

Algemeen

ARNHEM - Na de coronaperiode zingt het Arnhems Slavisch Koor (ASK) weer met passie prachtige Byzantijnse liederen. Voor dit jaar staan concerten én een project op het programma. Zo wordt in het najaar de muziek van Alexander Tikhonovich Grechaninov en een aantal gezangen van beroemde componisten als Rachmaninov, Tsjaikovski, Glinka, Pärt en Archangelski ten gehore gebracht.

Voor diegenen die belangstelling hebben om hieraan mee te doen, houdt het Arnhems Slavisch Koor een open repetitie op maandag 6 februari. Iedereen is van harte welkom op geheel vrijblijvende basis. 

“Met name voor jonge mensen is deze muziek een uitdaging. De Byzantijnse muziek maakt gebruik van een ‘dode’ taal. Een taal die weer tot leven komt in de muziek van bovengenoemde componisten en het koor. De repetities en uitvoeringen staan onder leiding van Svetlana van Wielink en zij zal de gasten inleiden in de wereld van de prachtige Byzantijnse muziek”, aldus ASK.

Het koor repeteert maandagavond van 19.30 tot 21.45 uur in de kerk van de Remonstrantse gemeente aan Wilhelminalaan 10 in Oosterbeek (ingang Jacobaweg). Graag vóór 1 februari aanmelden via hubertbastiaens@hetnet.nl of tel. 026-236052.