Uitnacht Arnhem.
Uitnacht Arnhem.

Genomineerden Cultuurprijs Arnhem

Algemeen

ARNHEM - De Genomineerden voor de Cultuurprijs Arnhem zijn bekend! Kom vrijdag 27 januari naar het eindfeest van Uitnacht Arnhem in Luxor Live en ontdek wie van de drie genomineerden de prijs in de wacht sleept. Die genomineerden zijn: Mascha Halberstadt, Arash Fakhim en Collectief Koppig. 

- Mascha Halberstadt (1973) studeerde Vrije Kunst aan ArtEZ in Arnhem en woont nog steeds in Arnhem. Mascha brak vorig jaar door met haar stop motion film Knor, waarin de vriendschap tussen een meisje en een varkentje centraal staat. De opa van het meisje heeft plannen om het varkentje in de worst te stoppen. Of dat gaat lukken? De film Knor werd bekroond met drie Gouden Kalveren. Hiermee stond Mascha uitgebreid in de spotlights en werd ze in één klap een beroemde Arnhemmer. 

- Arash Fakhim (1987) werd geboren in Iran en kwam op vijfjarige leeftijd naar Nederland. Hij groeide op in Arnhem en studeerde aan ArtEZ. Zijn werk ontstaat vanuit een speelse belangstelling voor hoe materialen zich gedragen, en welke actie zij kunnen veroorzaken. Hij is een meester in het samenstellen van werken uit materiaal dat ons dagelijks omringt maar waar we geen oog voor hebben. In 2023 verrijst een beeld in de openbare ruimte van Schuytgraaf. 

- Collectief Koppig is een collectief waar kunstenaars, sociaal werkers en leerkrachten vanuit hun beroepspraktijk samenwerken. Presikhaaf is hun thuisbasis, maar zij werken vanuit iedere wijk, school of festival die wel wat KOPPiG kan gebruiken. Ze bedenken creatieve projecten op maat die kunnen bestaan uit beeldende kunst, dans of evenementjes in de wijk als ruilmarkten, ballenbakken en voorstellingen met de lokale jeugd. Met hun werkwijze zorgt Koppig voor verbinding op veel niveaus, in de wijken, tussen kinderen maar ook halen ze op lichtvoetige wijze de drempels weg tussen kunst en publiek.

De uitreiking van de Cultuurprijs Arnhem in Luxor Live is tussen 23.00 en 23.45 uur. 

www.uitnacht.nl

Collectief Koppig.
Arash Fakhim.
Mascha Halberstadt.