Samen koken in de Buurtfabriek.
Samen koken in de Buurtfabriek. Foto: Buurtfabriek

Project ‘Samen koken in de Buurtfabriek’

Algemeen

ARNHEM - Samen met mensen met dementie en hun partner of naaste een maaltijd koken. Dat gebeurt één keer per maand in de Buurtfabriek in Arnhem. 

Aan de hand van een (eenvoudig) recept wordt samen met een aantal vrijwilligers een heerlijk 3-gangen diner bereid. Hierbij kan iedereen op basis van haar of zijn interesses en vaardigheden een bijdrage leveren aan de maaltijd. Ook het tafeldekken en afruimen zijn onderdeel van de avond. Het samen bezig zijn, samen eten, een gezellige avond en het ontmoeten van lotgenoten staan hierbij voorop. 

De deelnemers worden om 16.30 uur welkom geheten met een kopje thee of koffie. Vervolgens worden de taken verdeeld en is er tijd om met elkaar in gesprek te komen. Rond 17.45 gaat men aan tafel om samen te eten. Na afloop wordt samen opgeruimd. De avond eindigt circa 19.30 uur. Vrijwilligers doen vooraf de boodschappen en bieden een helpende hand. De vrijwilligers hebben ervaring met dementie of hebben een training gevolgd over het omgaan met mensen met dementie.

De kosten zijn 7,50 euro p.p. inclusief een glaasje wijn of frisdrank bij het diner. Heeft u interesse of kent u iemand die deel wil nemen? Of heeft u een vraag? Neem dan contact op of meld u dan aan bij Else Gootjes via: info@onzebuurtfabriek.nl of bel tel. 06 33776999. 

De Buurtfabriek is gevestigd aan de Peter van Anrooylaan 1 in Arnhem. 

Het project ‘Samen koken in de Buurtfabriek’ is elke vierde donderdag van de maand. Data tot en met de zomer zijn 26 januari, 23 februari, 23 maart, 20 april, 25 mei en 22 juni.