Vier kersverse auteurs halen hun boek op bij Hijman Ongerijmd, waar De Schooldichter Ivanka tevens boekverkoper is.
Vier kersverse auteurs halen hun boek op bij Hijman Ongerijmd, waar De Schooldichter Ivanka tevens boekverkoper is. Foto:

Leerlingen De Binnenstad maken eigen boek

Algemeen

ARNHEM - Een eigen dichtbundel maken met de hele basisschool!? Montessorischool De Binnenstad in Arnhem deed het. Onder begeleiding van De Schooldichter en voormalig stadsdichter van Wageningen Ivanka de Ruijter maakten alle leerlingen in de Kinderboekenweek een - passend bij het thema - gi-ga-groen gedicht. Van dino’s tot kikkervossen in het oerwoud of een veld vol bloemen: alle gedichten werden gebundeld in hun eigen boek De groene Binnenstad.

Met de komst van ‘De Schooldichter’ naar een school is een boek altijd het resultaat van het project. Er wordt gerapt, gerijmd, geassocieerd en gefantaseerd en een boek vol gedichten en een tekening per klas is de kroon op het werk. Maar met het boek van De Binnenstad gebeurt iets dat ook voor De Schooldichter een primeur is: het boek ligt voor alle leerlingen klaar in de echte boekhandel. 

Met een voucher kan iedere leerling van De Binnenstad zijn of haar eigen boek ophalen bij Boekhandel Hijman Ongerijmd en zich verzekeren van zijn of haar eerste stappen in de literaire wereld. Met dank aan Boekhandel Hijman Ongerijmd, directrice van De Binnenstad Lonneke Schram, sponsors én De Schooldichter Ivanka de Ruijter ligt De groene Binnenstad te wachten op alle auteurs.