Portaal Arnhem koopt 40 appartementen in Rijkerswoerd

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Woningcorporatie Portaal heeft de aankoop afgerond van een woningcomplex met 40 appartementen in Arnhem-Rijkerswoerd. Verkoper is Prime Pitch Asset Management. Het wooncomplex (bouwjaar 1997), bestaande uit driekamerwoningen en gesitueerd op de tweede tot en met de vijfde verdieping boven winkelcentrum Rijkerswoerd, past goed binnen de portefeuille van Portaal. Het merendeel van de woningen is verhuurd in het sociale huursegment.

Het complex werd medio 2018 door Prime Pitch verworven. Gedurende de exploitatieperiode werd de huurwaarde geoptimaliseerd door gerichte investeringen en actief beheer. Na een investeringsperiode van circa 4,5 jaar besloot de asset manager dat het tijd was om het complex af te stoten.

“De overname van deze 40 appartementen is een goede en mooie mogelijkheid om een gemengd complex aan te kopen, passend bij onze inclusieve visie alsook de visie op doorstroming in de wijk”, aldus Joost Wools, manager volkshuisvesting Arnhem.

Met deze aankoop behoudt Portaal een deel van de woningen voor de sociale woningvoorraad en blijven deze woningen ook in de toekomst behouden voor de sociale doelgroep. De woningen zijn geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens, waar op dit moment de grootste vraag zit. Het complex past bij het bezit van Portaal in de wijk van in totaal 5000 woningen, met 30% corporatiebezit (1500) waarvan Portaal 450 woningen in bezit heeft.

Passend binnen wijkvisie

“Deze aankoop past goed binnen onze strategie om appartementen in Arnhem toe te voegen”, legt Robert van Dijk, asset manager Portaal Arnhem, uit. “De kans die zich nu voordoet in de wijk Rijkerswoerd is passend, omdat we deze appartementen met lift en in de buurt van voorzieningen, goed kunnen gebruiken als toevoeging aan ons huidig bezit in de wijk alsook voor de transformatie van onze voorraad.”