Zondag 11 december Wereldlichtjesdag.
Zondag 11 december Wereldlichtjesdag.

Wereldlichtjesdag: Namen noemen en een lichtje voor overleden kinderen

Algemeen

ARNHEM - Het verliezen en missen van kinderen krijgt Wereldwijd jaarlijks extra aandacht op de 2e zondag in december. Om 19.00 uur steken we een lichtje aan en noemen we de namen van overleden kinderen. Zo ontstaat een cirkel van liefde, licht en herinnering over de hele wereld. Het maakt niet uit hoe jong of oud het kind was. We vergeten ze niet.

De namen (eventueel met foto) kunnen vanaf nu worden doorgegeven. Op 11 december zijn ouders, broertjes, zusjes, grootouders en betrokkenen vanaf 18.15 uur welkom bij Crematorium Moscowa Arnhem voor een gezamenlijke bijeenkomst in de aula.

Er is live muziek en begeleiding met een ritueel begeleidster. Om 19.00 uur steken we de kaarsjes aan terwijl we de namen noemen van de stilgeboren of overleden kinderen. We sluiten af met een gedicht en een samenzang. Vervolgens is er in de koffiekamer gelegenheid om na te praten en een kopje koffie of thee te drinken. Voor de kinderen limonade. Einde 20.00 uur.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk, wel vragen we of men van te voren wil opgeven of en met hoeveel personen men aanwezig zal zijn. Tot 8 december kunnen de te noemen namen worden doorgegeven. Deze bijeenkomst wordt jaarlijks georganiseerd door Siska Caneel.

Meer informatie staat op: www.kinderen-en-uitvaart.nl (info@kinderen-en-uitvaart.nl) of
www.caneeluitvaarten.nl (info@caneeluitvaarten.nl); 06-52688706.